Lūk, septiņi video rullīši, kas parāda, kā ar svaigi dāvinātajiem droniem tiek galā nu jau bijušie to īpašnieki. Ja arī jūs zem eglītes atradāt vai tikai gaidāt saņemt dāvanā ko līdzīgu - raugiet, kā ar tiem nevajadzētu apieties!

1. Kāpēc lidot, ja var lēkāt? Video skaidri ataino īpaši smalku drona spīdzināšanas metodi. Šķiet, ka vienīgais, kas izbauda video klipā novērojamo procesu, ir korgijs.

2. Viena no izplatītākajām kļūdām "svaigi izcepto" dronu īpašnieku vidū - pārbaudīt, cik tad tālu šāds aparāts var aizlidot. Ja attiecīgajā modelī neietilpst tāda funkcija kā atgriešanās, ja tiek zaudēts signāls, tad iznāk tā, kā šajā video.

Labs attālums. Bija.

3. Drons uzlido, pazaudē vienu propelleri un jau pēc minūtes peldas ezerā. Morāle - neizmēģiniet jauno iekārtu virs ūdens tilpnēm.

4. Eleganti pārvietojas gaisā, bet tiklīdz saskaras ar cietiem objektiem, piemēram, kokiem, tikpat eleganti salūst. Un labi, ja vēl nokrīt zemē, visbiežāk viss beidzas daudz bēdīgāk - sapiņķerējoties koku zaros.

5. Savukārt šis video ir uzskatāms piemērs tam, ka jauno dronu izmēģināšanas procesā labāk mājdzīvniekus neiesaistīt.

6. Ne visi ieklausās padomos par izvairīšanos no dronu lidināšanas virs ūdens. Šoreiz gan dronam paveicās un tas nenoslīka, bet īpašnieks gan varētu būt visai nelaimīgs - kuram gan gribētos līst ūdenī decembra vidū, lai izpiņķerētu dronu no volejbola tīkla.

7. Vēl viens uzskatāms piemērs tam, ka droni un koki nevar būt draugi.

Starp citu, pēdējie trīs video klipi filmēti ar vertikāli turētiem viedtālruņiem, tāpēc mēs neesam īpaši izbrīnīti par dronu likteni. Dronus gan žēl - tie taču neizvēlējās savus īpašniekus.

Rezumējot, neesiet pavirši un sargiet savas tehno-mantiņas, kas tiek dāvinātas svētkos. Citādāk atbrauks ļaunā japāņu policija ar lielu tīklu un savāks jūsu dronu sev.