Foto: Shutterstock
Nekāda pandēmija nevar apturēt vīna kultūru – glāzi vīna var baudīt arī pandēmiski drošā vienatnē, lai gan jautrāk, protams, ir kompānijā. Grūtāk ir ar vīna tūrismu, taču līdz ar vakcinācijas situācijas uzlabošanos arī ceļošana uz vīna dārziem un darītavām pamazām kļūst iespējama.

Un nākotnē situācija kļūs vēl labāka – kāpēc jau laikus neizvēlēties sev kādu ceļojuma galamērķi – patīkamu gan acīm, gan garšas kārpiņām!?

Britu specializētais portāls "The Bottle Club" pēc dažādiem publiski pieejamiem kritērijiem novērtējis un noteicis labākos vīna dārzus pasaulē, kas pelnījuši kļūt par ceļojuma galamērķi un, iespējams, skaistāko atvaļinājuma piedzīvojumu.

Vīna dārzi novērtēti pēc deviņiem kritērijiem: dibināšanas gads, platība, attālums līdz tuvākajai pilsētai (kas nav mazsvarīgi!), vīnu izvēle (sarkans, balts, "rose" vai dzirkstošais), ekskursijas izmaksas, lētākā cena Lielbritānijā, "Google" novērtējums, izmitināšanas iespējas un "Instagram" tēmturu skaits.

Labākie no labākajiem

1. "Bodegas del Herederos del Marques de Riscal" (Spānija)

Pirmo vietu ar atrāvienu ieņēmusi "Bodegas del Herederos del Marques de Riscal" darītava Elsjego, Rjohas vīna reģionā Spānijā (71,6 no 90 punktiem). Lai arī uzņēmums nav vecākais no topā iekļautajiem – tā vēsture ir "nieka" 150 gadi –, tam ir plašākais vīnogu dārzs – 985 hektāri.

Darītavas ēka izskatās pēc košas, neparastas dāvanas, kur krāsaina lente piestiprināta tikpat neparastam objektam. Tā autors ir slavenais kanādiešu arhitekts Frenks O. Gērijs.

Viņš ir radījis arī Gugenheima muzeju Bilbao un Volta Disneja koncertzāli Losandželosā. Turpat var pārnakšņot luksusa viesnīcā "Hotel del Marques de Riscal".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!