Jau nākamnedēļ, 1. martā izšķirsies, kurš vadīs vienu no lielākajām Latvijas augstskolām – Latvijas Universitāti. Kāds ir abu rektora amata kandidātu redzējums par augstskolas attīstību, kādas ir katra prioritātes un skatījums uz aktualitātēm – fakultāšu apvienošanu augstskolā, demogrāfijas izaicinājumiem un studējošo skaita kritumu valstī, ārzemju studentu piesaisti un augstskolas centieniem iekļūt labāko universitāšu Top500, par to ceturtdien, 22. janvārī raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Latvijas Universitātes (LU) rektora amata kandidātus – LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes profesori, rektora padomnieci Signi Bāliņu un LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekānu, profesoru Gundaru Bērziņu.

Kā ziņots, jaunā rektora izvēle noslēgsies ar rektora vēlēšanām LU Satversmes sapulcē 1. martā.

LU ziņo, ka izsludinātajā starptautiskajā konkursā Latvijas nacionālās, vadošās un ietekmīgākās augstskolas vadītāja amatam tika saņemti 24 pieteikumi. 

Rektora amata kandidātu noslēdzošās publiskās debates notiks 26. februārī plkst. 16.00 LU Lielajā aulā, bet LU Studentu padome debates organizē 28. februārī. Tiekoties ar amata pretendentiem, LU saime un citi interesenti varēs iepazīties ar kandidātu redzējumu par LU attīstību un lomu Latvijas augstākās izglītības sistēmā.

Pašlaik LU rektors ir Indriķis Muižnieks. Pirmo reizi viņu uz četru gadu termiņu par rektoru ievēlēja 2015. gada vasarā, bet 2019. gadā LU Satversmes sapulce viņu šajā amatā ievēlēja atkārtoti. Balsojumu pavadīja neskaidrības par nodotajām balsīm, kas pārauga konfliktā ar toreizējo izglītības ministri Ilgu Šuplinsku, kā rezultātā valdība sākotnēji nobalsoja pret Muižnieka apstiprināšanu amatā. Muižnieks sāka tiesāties un panāca, ka 2020. gada martā Ministru kabinets viņu tomēr apstiprināja rektora amatā.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!