Šonedēļ beigsies Valsts prezidenta Egila Levita amata pilnvaras, kad svinīgo zvērestu dos un Valsts prezidenta amatā stāsies ilggadējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Kā Levits vērtē paveikto šajā amatā un ko plāno darīt pēc pilnvaru termiņa beigām? Par šiem jautājumiem, kā arī politikas aktualitātēm žurnāliste Alina Lastovska sarunājās ar Valsts prezidentu raidījumā "Spried ar Delfi".

Jau ziņots, ka Saeima 31. maijā par Valsts prezidentu ievēlēja pašreizējo ārlietu ministru Rinkēviču. Par Rinkēviča ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti.

Uz Valsts prezidenta amatu kandidēja arī Uldis Pīlēns un Elīna Pinto. Pašreizējais Valsts prezidents Levits no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās.

Rinkēvičs šajā amatā tika ievēlēts ar opozīcijas - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un "Progresīvo" deputātu atbalstu. Pēc šī balsojuma premjers Krišjānis Kariņš (JV) rosinājis sarunas par koalīcijas paplašināšanu, iesaistot tajā ZZS un "Progresīvos". Pret šo ierosinājumu iebilst pašreizējie koalīcijas partneri.

Raidījuma "Spried ar Delfi" jaunākās epizodes ir pieejamas Apple un Spotify podkāstos!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!