Foto: Shutterstock
Vasara ir laiks, kad viss zied un zeļ, un mīlestība nav izņēmums. Ne velti virkne vētraināko mīlasstāstu ir sākušies gada karstākajos mēnešos. Neskatoties uz to, skaidrs, ka attiecības neveidojas pašas no sevis, – par tām jārūpējas ar lielu gādību, un viens no veidiem, kā to darīt, ir doties romantiskā randiņā.

Vasarā dienas kļūst gaišākas un laiks – siltāks, un līdz ar to parādās arvien jaunas iespējas, kā izklaidēties ārpus māju sienām. Tās savukārt ir labas ziņas ikvienam, kurš beidzot vēlas atpūsties svaigā gaisā, galu galā – vasaras Latvijā ir tik īsas, cik tās ir. Skaidrs, ka mīļbrīži, skatoties kādu filmu "Netflix" ir jauki. Tāpat arī iecienītākā restorāna apmeklējums. Rutīnai nav nekādas vainas, taču eksperti norāda, ka patīkams satraukums ir būtisks veiksmīgu attiecību priekšnoteikums. Neatkarīgi no tā, vai plāno pirmo randiņu vai meklē iedvesmu, kā atsvaidzināt pašreizējās attiecības, iedvesmojoties no "Good Housekeeping", "The Oprah Magazine", esam apkopojuši lieliskas idejas randiņiem svaigā gaisā.

Apmeklē kino brīvdabā

Ja tev ir iespēja apmeklēt kino automašīnā (turklāt, šobrīd tas patiesi daudzviet ir iespējams, uzzini vairāk šeit), tad izmanto to! Apķerties, saulei rietot, un baudīt aizraujošas kino ainas. Patiesi romantiski!

Izbrauciens ar riteņiem

Izvēlaties gleznainu maršrutu, kurā doties izbraucienā. Labs skats, endorfīni un mīlestība! Grūti iedomāties labāku kombināciju. Ja neesi liels riteņbraukšanas cienītājs, vari izvēlēties jebkuru citu veidu, kas ļaus kopīgi izkustēties.

Augļu un ogu vākšana

Iespējams, ka daudziem ogu lasīšana uzdzen šausmu atmiņas no bērnības, kad vecmamma vai vectēvs skubinājis nolasīt visas ogas. Piņķerīgs un kaitinošs darbiņš! Taču, ja pie sāniem būtu bijis aizraujošs un mīļš sarunu biedrs, tad viss varbūt tik drūmās krāsās nerādītos. Šobrīd ir zemeņu laiks – izbaudiet! Kad "raža" novākta, tad mājās varat kopīgi pagatavot kādu saldo vai desertu.

Izklaides parka apmeklēšana

Vienalga, vai esi adrenalīna mīlis vai nē, izklaides parkos ikviens var atrast sev tīkamu nodarbi. Latvijā vari doties uz piedzīvojumu parkiem Siguldā, Rīgā, Jūrmalā un citviet. Ja vislabāk jūties ūdenī, tad varbūt ir vērts apmeklēt kādu no akvaparkiem vai mierīgākai atpūtai – kādu spa.

Mūzikas baudīšana

Skaidrs, ka šogad lielie koncerti diemžēl izpaliek, taču šī ir iespēja izbaudīt mazāku koncertu intīmo gaisotni un šarmu. Izkustieties mūzikas ritmā vai vienkārši baudiet burvīgo atmosfēru!

Brančs (uz terases, protams)

Dodies uz restorānu vai kafejnīcu laicīgi, lai varētu ieņemt labākās vietas. Šeit vari atrast ieteikumus, kur šovasar Rīgā baudīt vēdera priekus. Vēlās brokastis mājas pagalmā arīdzan var būt šarmantas – atliek vien sagatavot pufīgas pankūkas vai jebko citu, ko sirds un kārais zobs vēlas.

Notveriet saulrieta vai saullēkta burvību!

Labi, saullēkts ir visai ambiciozs mērķis (bet nav neiespējams!), taču sastapties ar saulrietu, šķiet, var ikviens.

Randiņš pludmalē

Vai šeit vispār ir nepieciešami komentāri? Viļņu šalkoņa, saules pieskārieni... Pludmalē ir visi priekšnoteikumi, lai varētu pienācīgi relaksēties.

Izgaršojiet saldējuma 50 nokrāsas!

Saldējums, gelato, saldētais jogurts, saldētais ledus – kāpēc samierināties tikai ar vienu, ja var izmēģināt visus? Ja paveiksies – tas patiesi būs saldākais randiņš!

Izaicinošs pārgājiens

Pārgājieni ir lieliska aktivitāte, lai izaicinātu vienam otru un līdz ar to – arī lai satuvinātos. Pirmajā randiņā nav jāiekaro augstākā virsotne, taču ik pa laikam izkāpt ārpus komforta zonas ir labi un vajadzīgi. Un kas gan ir labāk par šķēršļu pārvarēšanu kopā ar partneri? Idejas, kur doties, vari meklēt šeit.

Bērnības atmiņu izdzīvošana

Ak, saldā bērnība! Kāpēc gan vēlreiz neizmēģināt izklaides, kuras bērnībā šķita tik aizraujošas? Frisbijs, boulings, mini gols, skrituļošana vai jebkas cits, kas raisa nostalģiju! Ja jums piemīt sāncensības gars, varat piefiksēt punktu skaitu. Un tad vien atliek izlemt, kāda balva būs uzvarētājam...

Vecais labais pikniks

Šī, iespējams, nav inovatīvākā ideja, taču kuram gan nepatīk pikniki? Ietver savā ēdienreizē svaigus augļus, gardu sieru, kraukšķīgu maizi un, protams, vīnu. Gardi! Par labākajām piknika vietām vairāk uzzini šeit.

Vēl neiepazītas pilsētas apmeklējums

Šī vasara ir īstais laiks, lai apceļotu Latviju. Turklāt, mums ir paveicies – skaistus un šarmantus galamērķus var sasniegt vien dažu stundu laikā. Izpriecājaties dažādos tūrisma objektus un pamielojaties gardās kafejnīcās.

Jestrie ūdens prieki

Burāšana, laivošana, smaiļošana un tamlīdzīgi. Ir tik daudz veidu, kā izklaidēties, ja tuvumā atrodama kāda ūdenstilpe. Latvijā mums ir daudz upju un ezeru, varbūt ir pienācis laiks tās kārtīgi iepazīt?

Zvaigžņu vērošana

Divatā lūkoties zvaigznēs, nenoliedzami, ir ļoti romantiski. Ja ir iespēja – neaizmirstiet par teleskopu, ar kuru palīdzību zvaigznājus saskatīt būs krietni vieglāk. Ja šāda rīka jums nav, mūsdienās ir daudzas lietotnes, piemēram, "Star Walk 2", "SkyView Lite", "NASA App" un citas, kuras romantisko procesu padara vienkāršāku.

Tirdziņa apmeklējums

Klaiņošana pa krāmu tirdziņiem vienmēr ir interesanta – nekad nezini, ko atklāsi. Vēl jautrākai pieredzei kopā ar partneri varat īstenot nelielu spēli – kurš atrod labāko "pērli", tas uzvar. Ja esat garšas baudītāji, varat arī doties uz tirgu, lai iegādātos svaigu pārtiku. Un pēc tam, protams, to kopīgi pagatavojat! Ne velti mēdz teikt, ka mīlestība nāk caur vēderu.

Pastaiga agri no rīta

Randiņiem vienmēr nav jābūt ļoti ekskluzīviem un pārdomātiem. Arī vienkārša pastaiga agri no rīta, kad pilsēta vēl snauž, var būt ļoti patīkama un romantiska. Pievērs uzmanību savam partnerim, pastāsti, kā tu jūties un ko tu domā. Lai cik dīvaini nebūtu – dažkārt aizmirstam par tik vienkāršām lietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!