Neraugoties uz plašo informācijas klāstu, kas pieejams saistībā ar matu kopšanu, nereti tomēr pieļaujam kļūdas, kas ilgtermiņā būtiski kaitē to veselībai un izskatam. Izplatītākos paradumus, kas, pašai nezinot, traucē tavu matu augšanai vai atveseļošanai, apkopojis arī izdevums "Redbook".

Veci un netīri matu veidošanas piederumi

Matu sukas atbrīvošana no izkritušajiem matiem, kā arī citiem netīrumiem, kas tajā laika gaitā sakrājas, ir ļoti svarīga, jo tādējādi tu izvairies no dažādu baktēriju un sebuma atlieku nokļūšanas atpakaļ matos.

Speciālisti šai sakarā iesaka iztīrīt matu suku vai ķemmi pēc katras matu veidošanas reizes, savukārt reizi mēnesī tā jāizmērcē ūdenī, kurā izšķīdināta soda un cepamais pulveris. Tādējādi tā tiks attīrīta ne tikai no taukvielām un citiem netīrumiem, bet arī matu kopšanas produktu sastāvdaļām, kas ielipušas sariņos.

Matu piesārņošana ar ķimikālijām

Pārlieks ķīmisko vielu daudzums ir kaitīgs ikvienai ķermeņa daļai, kā arī organismam kopumā, un tavi mati nav izņēmums. Tādējādi pārāk bieža krāsošana, taisnošana ar keratīnu, kā arī dažādu masku likšana var izraisīt matu bojājumus un pasliktināt to stāvokli,

Pārliecinies, ka procedūras, kas ietver ķīmisku vielu pielietojumu, tavu matu kopšanā ir samazinātas līdz minimumam, un pāris dienas pirms friziera apmeklējuma, kurā veiksi kādu ķīmisku procedūru, izmazgā tos ar aizsargājošu un atjaunojošu šampūnu, kas gatavots no dabiskām un ekoloģiski tīrām izejvielām!

Pārāk liels karstums

Karstums ne tikai sausina matus, bet liek atvērties to zvīņām, kā rezultātā tie var izskatīties nespodri un elektrizēties. Šai sakarā speciālisti iesaka matiem ļaut pēc iespējas ilgāk žūt dabiskā ceļā, savukārt, žāvējot tos lielākā karstumā, lietot aizsargājošos līdzekļus, kā arī nekad neveidot pilošus matus, bet tos vispirms kārtīgi izsusināt.

Ķemmēšana no saknēm uz leju

Matu ķemmēšana, sākot no to saknēm, var izraisīt matu lūšanu un šķelšanos. Lai no tā izvairītos, sadali matus trīs līdz četrās daļās un katru no tām ķemmē, pakāpeniski virzoties no galiem uz augšu, maigi atšķetinot savēlušās pinkas ar pirkstiem.

Nesaudzīga mitru matu ķemmēšana

Mitru matu ķemmēšana veicina to lūšanu, kā arī spurošanos. Šai sakarā speciālisti iesaka tos ķemmēt ar platu zaru ķemmēm, ievērojot maigas kustības un izvairoties no to plēšanas. Tas pats attiecināms arī uz matu susināšanu ar dvieli - spēcīga berzēšana un rīvēšana liek atvērties to zvīņām.

Pārlieka produktu kombinēšana

Pārsātinot matus ar dažādiem to kopšanas produktiem, mati nereti kļūst smagnēji un nespodri, kā arī krietni ātrāk taukojas. Speciālisti iesaka ikdienā izmantot līdzekli, kas matus aizsargā pret karstumu, sauso šampūnu dienām, kad tie izskatās netīri, kā arī serumu, kas piešķir tiem spīdumu.

Šo produktu klāstu var papildināt, izvērtējot konkrēto matu stāvokli, kā arī klājot matos kosmētiskos līdzekļus, uzmanies ar to dozēšanu!

Pārāk bieža matu kopšanas līdzekļu mainīšana

Sievietes nereti uzskata, ka matu kopšanas produkti ir jāmaina regulāri, tā izvairoties no matu rezistences pret tiem. Patiesībā kosmētikas līdzekļus jāmaina vien tad, kad mainās tavu matu struktūra - pēc krāsošanas, ķīmiskas veidošanas vai citām procedūrām, uzsver speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!