Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Augusts ir viens no diētas ieturēšanai vai organisma attīrīšanas kūres veikšanai piemērotākajiem mēnešiem gadā. Daba ir savā pilnbriedā, tāpēc mums ir pieejams bagātīgs dažādu svaigu dārzeņu un augļu klāsts, ko izmantot maltīšu pagatavošanā.

Īpaši veicies ir tiem kuri lepojas ar kaut nelielu, bet savu piemājas dārziņu vai lauku saimniecību, jo kas gan var būt labāks par tikko no vagas izceltu burkānu vai noplūktu gurķi, dillēm, pētersīļa kātiņu, kas, transformējoties salātos, piepilda ar svaiguma un dzīvības aromātu visu virtuvi!

Ja iespējas parušināties pa sava dārza vagām nav, tad tikt pie svaigiem un ekoloģiski audzētiem augļiem, ogām, zaļumiem un dārzeņiem ir iespējams, apmeklējot zemnieku tirdziņus. Atliek vien sameklēt kādu no zemnieku saimniecībām, iepazīties ar tās saimniekiem un regulāri iepirkt svaigus produktus, tā atbalstot Latvijas lauksaimniecību un parūpējoties arī par savu veselību.

Protams, vari baudīt arī no citām zemēm ievestos augļus – veikalu plaukti šobrīd ir pārpildīti ar sulīgiem nektarīniem, persikiem, ķiršiem, melonēm, vīnogām, arbūziem u.c. Vien atceries, ka tos pirms ēšanas rūpīgi jānomazgā!

Augustā labākais laiks ātrai un vieglai svara zaudēšanai ir mēneša pirmā puse. Līdz 14. augustam Mēness būs dilstošs, tāpēc svara zaudēšana noritēs raitāk.

Savukārt no 14. līdz 29. augustam Mēness būs augošs un arī mūsu ķermenis būs orientēts uz krāšanu. Šajā laikā īpaši rūpīgi jāseko savai ēdienkartei, jo viss, kas tiks apēsts par daudz, uzreiz tiks noglabāts tauku rezervēs, no kurām šķirties būs ļoti grūti.

Augusts noslēgsies ar pilnmēness atslodzes dienu, un pēc 29. augusta Mēness atkal sāks dilt.

Cūku pupu, fetas siera un bazilika 'tapenāde'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Savs šarms ir ne tikai vārītām cūku pupu pākstīm, bet arī pupiņu ēdieniem. Piemēram, šim garšīgajam maizīšu garnējumam, kuru varam dēvēt par tādu kā tapenādi, kurā satiekas vārītās pupiņas, sāļais fetas siers, olīveļļa un smaržīgais baziliks. Zied uz maizītēm un baudi!

Lasīt vairāk

Bumbieru, rukolas un zilā siera salāti

Foto: Shutterstock
Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!

Lasīt vairāk

Apcepti baklažāni un cukīni ar lazdu riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgi siltie salāti ar cukīni un baklažāniem, kas fantastiski garšo kopā ar bezpiedevu jogurta mērci. Kraukšķīgumu maltītei piešķirs lazdu rieksti. Pats jaukākais – šo maltīti vari baudīt gan siltu, gan aukstu.

Lasīt vairāk

Ceptas garneles ar arbūziem un fetas sieru

Foto: Shutterstock
Brīnišķīga, apetelīga uzkoda. Saldi kraukšķīgie arbūza gabaliņi izceļ pikantos garneļu kumosiņus, bet feta piešķir nopietnību un dod sātu. Ieteicams izmantot jēlas, termiski neapstrādātas garneles. Saldētas garneles pa nakti ieliek parastā ledusskapja nodalījumā, nākamajā dienā tās būs atlaidušās un piemērotas cepšanai.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamie gurķu un arbūza salāti

Foto: Shutterstock
Divi vasaras produkti vienā šķīvī – svaiga gurķa un sulīga arbūza salāti. Papildināti ar sāļo fetas sieru un nedaudz garšaugiem, tie būs perfekta pusdienu maltīte steidzīgajiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!