Foto: F64
Valsts policijas Iekšējās drošības birojs nav konstatējis pārkāpumus policistu rīcībā, pieļaujot, ka Rēzeknē agrāk tiesātais Ralfs Tokaho nolaupīja policijas automašīnu.

Dienesta pārbaude ir pabeigta, taču nekādi pārkāpumi policistu rīcībā netika konstatēti. Policisti bija rīkojušies atbilstoši saviem dienesta pienākumiem un normatīvajiem aktiem, pastāstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Dairis Anučins.

23.augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965.gadā dzimušā Ralfa Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap plkst.17 bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu "Audi Q7".

Brīdi vēlāk šo automašīnu pilsētā, kad tā ievērojami pārkāpa atļaujamo braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, sāka bēgt un avarēja.

Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgu priekšmetu un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. Tokaho aizturēja 4.septembrī Rēzeknes apkaimē kādā neapdzīvotā vasarnīcas mājā. Viņš bija ievainots plecā un ievainojumu iepriekš guva apšaudē ar policistiem. Brūces dziedēšanā aizturētais bija izmantojis sūnas.

Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadus ieslodzījuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!