Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības

,
Atzīmējot skolas sākumu, "Skats" piedāvā sarakstu ar desmit pasaulē slaveniem cilvēkiem, kuri pie panākumiem un bagātības tikuši bez vidusskolas diploma kabatā. Tiesa, ir jāatceras, ka viņiem ir liels talants un vairumā gadījumu – arī milzīgas darbaspējas, tāpēc mest pie malas mācības kuram katram vis nevajadzētu.
Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
1
Šēra skolu pameta 16 gadu vecumā un devās uz Losandželosu, kur apguva aktiermeistarību un piepelnījās kā dejotāja mazos Holivudas klubiņos. Skolā viņa nav jutusies īsti iederīga, lai gan sekmes bijušas labas. “Es vienmēr sapņoju par to, ka būšu pieaugusi un slavena,” vēlāk intervijās stāstīja dziedātāja un aktrise. "Oskara" balva par darbu filmā "Moonstruck" ir tikai viens no daudzajiem apliecinājumiem, ka daži sapņi piepildās.
Vida Press
Roberts Daunijs juniors
2
Roberts Daunijs juniors vidusskolu pameta 17 gadu vecumā (narkotikas viņš sāka lietot sešu gadu vecumā), lai sekotu sapnim un kļūtu par aktieri. Lai gan viņa dzīvē bija posms, kad šķita, ka viss aizies renstelē, Daunijam junioram izdevās uzvarēt atkarības un kļūt par vienu no labāk apmaksātajiem un populārākajiem savas paaudzes aktieriem.
Vida Press


Žizele Bundhena
3
Brazīliešu daiļava Žizele Bundhena skolu pameta 14 gadu vecumā. Iemesls – viņa sāka modeles karjeru (aģentūra meiteni nolūkoja kādā lielveikalā skolas ekskursijas laikā), kas pievilcīgajai meitenei ar augstajiem vaigu kauliem atnesa ne tikai slavu, bet arī bagātību. Jau daudzus gadus Žizele ieņem labāk apmaksāto modeļu topa pirmo vietu.
Reuters/Scanpix


Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
4
Kventins Tarantino vidusskolu pameta 15 vai 16 gadu vecumā un sāka strādāt... par vietu ierādītāju porno kinoteātrī, ko dēvēja par "Pussycat Theatre". Lai tiktu pie darba, viņam nācās melot par savu vecumu, bet tagad Tarantino ir viens no režisoru Olimpa – katru viņa filmu fani gaida satrauktām sirdīm.
Vida Press


Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
5
Britu miljardieris Ričards Brensons skolu pameta 16 gadu vecumā. Puisim bija disleksija un visai vājas sekmes, un leģenda vēsta, ka skolas direktors puisim teicis, ka viņš dzīvi beigs cietumā vai arī kļūs par miljonāru. Un mēs zinām, kas notika.
Vida Press


Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
6
Aktieris Čārlijs Šīns no vidusskolas tika izslēgts dažas nedēļas pirms izlaiduma. Iemesls - sliktas sekmes un bastošana. Lai gan viņa dzīvi ar daudzajiem narkotiku skandāliem, alkoholu, apšaubāmas reputācijas draudzenītēm un HIV viennozīmīgi par veiksmes stāstu nevar saukt, seriāls “Two and a Half Men” ļāva viņam kļūt par labāk apmaksāto aktieri pasaulē.
Vida Press


Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
7
Smukulītis Raeins Goslings, kura parādīšanās uz lielajiem ekrāniem gandrīz 100% nodrošina meiteņu sajūsmas elsas, vidusskolu pameta 17 gadu vecumā. Iemesls – pilnīga nodošanās aktiera darbam, pie kā viņš bija ķēries jau 12 gadu vecumā un kas, protams, nesis slavu un panākumus.
Vida Press


Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
8
Džonijs Deps skolu pameta 16 gadu vecumā, gadu pēc vecāku šķiršanās. Iemesls – viņš gribēja kļūt par rokmūziķi. Pēc divām nedēļām puisis gan bija pārdomājis un vēlējās skolā atgriezties, bet tās direktors mudināja viņu sekot sapnim. To Depam izdevies īstenot daļēji – lai gan viņš spēlē supergrupā "Hollywood Vampires", daudz labāk pasaule viņu pazīst kā aktieri.
Vida Press


AP/Scanpix
9
Džima Kerija pusaudžu gadi nebija viegli – puisim bija smagi jāstrādā, lai palīdzētu ģimenei savilkt galus kopā. Kad ģimene bija tikusi uz kājām, 16 gadus vecais puisis pameta skolu un no dzimtās Kanādas devās uz Losandželosu, lai kļūtu par vienu no pasaulē populārākajiem komiķiem.
AP/Scanpix
AP/Scanpix


Desmit ļoti slaveni un veiksmīgi cilvēki bez izglītības
10
Als Pačino skolu nolēma pamest 17 gadu vecumā. Viņa mātei šāds lēmums pie sirds negāja, un viss beidzās ar to, ka puisis pameta arī mājas, lai sāktu pieaugušā dzīvi. Lai apmaksātu aktiermeistarības kursus, viņš strādāja dažādus darbiņus un pat esot piepelnījies kā prostitūta.
Vida Press
Foto: Kā dzīvo vientuļākais skolas puika pasaulē Foto: Kā dzīvo vientuļākais skolas puika pasaulē   (1)
Kā Krievijā vecāko klašu skolnieces 1. septembri sagaidīja Kā Krievijā vecāko klašu skolnieces 1. septembri sagaidīja   (9)
Kā latviešu bērni pirmo septembri sagaidīja padomju laikā Kā latviešu bērni pirmo septembri sagaidīja padomju laikā   (70)
Maskavas kopmītņu foto projekta varone – Inese no Tirzas Maskavas kopmītņu foto projekta varone – Inese no Tirzas   (9)
10 smukas skolotājas, kas notiesātas par seksu ar skolēniem 10 smukas skolotājas, kas notiesātas par seksu ar skolēniem   (32)
Pārdotā dvēsele sātanam un Barona stafete - kad skolēnu kontroldarbi kļūst radoši Pārdotā dvēsele sātanam un Barona stafete - kad skolēnu kontroldarbi kļūst radoši   (4)
Mēģina nolauzt galvu, izlec pa logu un mētā krūšturi - skolēni publicē labākās piezīmes Mēģina nolauzt galvu, izlec pa logu un mētā krūšturi - skolēni publicē labākās piezīmes   (22)
Lieliski un mazāk lieliski mākslas darbi skolēnu kladēs Lieliski un mazāk lieliski mākslas darbi skolēnu kladēs   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.