Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri

,
Viesturs Rudzītis, attaisnojot vardarbību pret sievietēm, ir sacēlis diskusijas dažādos līmeņos, riskējot pat ar savu psihoterapeita sertifikātu. Taču jāpatur prātā, ka viņš ir tikai izteicis savu teoriju, nevis ķēries pie darba. Skats.lv izlēma atminēties dažus skandālus, kas saistās ar vardarbību pret sievietēm.
Ivars Kalniņš
1
Mediju uzmanību sakarā ar sievu sišanas tematiku 2010. gada sākumā ieguva populārais latviešu aktieris Ivars Kalniņš, kurš esot pacēlis roku pret gaidībās esošo sievu - lietuviešu izcelsmes aktrisi Aurēliju Anužīti. Šī nebija pirmā reize, kad medijos izskanēja runas par populārā aktiera nesavaldīgo dabu un tieksmi šad tad iekaustīt sievieti.
Mango
Andris Kivičs
2
Savukārt 2011. gadā portālam Mango.lv Andis Kivičs detalizēti paskaidroja principus pēc kuriem vadījās, kad izlēma pacelt roku pret savu otro sievu - Elīnu Straumi. Tāpat viņš norādīja, ka, ja kāds cilvēks šajā pasaulē rupji un pretīgi paņirgāsies par viņa bērnu vai tā māti, dabūs pļauku neatkarīgi no dzimuma.
DELFI


Sandis Valters
3
2012. gadā novembra izskaņā izjuka attiecības starp basketbolistu Sandi Valteru un viņa divu bērnu māti Elīzu Kaurāti. Kā bijusī ‘Playboy’ modele vēlāk atklāja, Valters ne reizi vien esot iekaustījis savu sievu. Kā attiecībām liktenīgo sitienu viņa min reizi, kad basketbolists sievietei iesita bērna barošanas brīdī.
DELFI


Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri
4
Arī modes mākslinieks Dāvids intervijā žurnālam ‘Ok!’ atzinās - reizi dzīvē ir iesitis dāmai, proti, savai sievai Antrai: ‘Antra tikai runā, runā, zāģē, zāģē, nāk man tuvāk... Es pagriežos un kā šķiļu - nu vajadzēja gadīties, ka tieši pa aci!’
Mango


Anrijs Lembergs, Aivars Lembergs
5
Savukārt 2009. gada pavasarī skandāls virmoja arī ap Ventspils mēra Aivara Lemberga dēlu Anriju Lembergu. Atklātībā nonāca izraksts no viņa draudzenes Zanes Aļļēnas medicīniskās kartes, kas liecināja, ka vīrietis esot iekaustījis dāmu. Kaut arī Lembergs šīs runas noliedza, pati meitene par to runāja izvairīgi ne noliedzot, ne apstiprinot.
F64


Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri
6
Īsi pēc tam, kad Tomass Kleins bija sitis Andri Ērgli, ‘Līvu’ dalībnieka bijusī sieva Sigita Kleina medijiem pastāstīja, ka pie fiziska spēka izmantošanas Tomass bija pieradis arī ģimenē, paceļot roku gan pret laulāto draudzeni, gan pret meitu. Pats mūziķis šādu informāciju pārsteidzošā kārtā apstiprināja, norādot, ka sieva pati viņu esot uz tādu rīcību izprovocējusi.
AFI


Sieviešu sišanas tradīcijas Latvijā - populārākie piemēri
7
Savukārt runājot par provocēšanu - politiķis Dzintars Rasnačs atzinās, ka bijusī sieva Ārija Millere savulaik viņu situsi ar rabarberu kātiem un spērusi pa kājstarpi tik cītīgi, ka vīrietis aizsargājoties cirtis pļauku. Uz ko viņa savukārt atbildēja ar telefona klausuli pārsitot pieri.
F64
Viesturs Rudzītis runā - sievietes neder biznesā un politikā Viesturs Rudzītis runā - sievietes neder biznesā un politikā   (9)
'Playboy' atstātais mantojums - skandāli un ieguvumi 'Playboy' atstātais mantojums - skandāli un ieguvumi   (3)
Daži reti neglīti un klišejiski tetovējumi Daži reti neglīti un klišejiski tetovējumi   (7)
Cilvēki, kuriem nevajadzēja lamāties darba laikā Cilvēki, kuriem nevajadzēja lamāties darba laikā   (3)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.