Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus

,
Gaidot Kembridžas hercogienes Katrīnas varoņdarbu – otrā bērna piedzimšanu, jāatzīst, ka viņas spējas pagaidām ir nedaudz pārvērtētas. Pasaules vēsture zina daudzus gadījumus ar ļoti ražīgām dzemdētājām, taču Skats.lv nolēma viņas visas neuzskaitīt, atgādinot vienīgi par tām, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus.
Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus
1
Sestā vieta – itāliete Madalēna Granata. Pati dzimusi 1839. gadā Nočeras pilsētiņā, Madalēna kļuva par 52 bērnu māmiņu. Savulaik Itālijā viņa bija visai populāra, un bija zināms izteiciens „Granatas gadījums”, ar to apzīmējot ģimenes ar lielu bērnu skaitu. Tiesa, oficiāla apstiprinājuma precīzam Madalēnas bērnu skaitam nav, tāpēc iespējams, ka tas ir nedaudz pārspīlēts. Urbānā leģenda vēsta, ka 49 no 52 Madalēnas bērniem bijuši puisēni, bet 15 reizes mūžā viņa dzemdējusi trīnīšus.
Publicitātes foto
Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus
2
Piektā vieta – Barbara Stracmana no Bonnigheimas, Vācijas. Dzimusi 1448. gadā, Barbara kļuva slavena ar to, ka kļuva par 53 bērnu māti. Piecdesmit gadu vecumā viņa bija dzemdējusi 29 reizes. Tiesa, 19 no šiem bērniem piedzima miruši, kas gan XV gadsimtā nebija nekas neparasts. Taču pārējie 34 veiksmīgi izauga, sasniedzot pieauguša cilvēka vecumu.
Arhīva foto


Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus
3
Ceturtā vieta - Leontīna Albina, kura piedzima 1926. gadā Čīlē, un tieši viņa uzstādījusi dzemdēšanas biežuma rekordu. Kopīgais viņas bērnu skaits bija 64, lai gan dokumentāli apstiprināti tikai 55 (tas gan šajos laikos Čīlē bija raksturīgi). Jebkurā gadījumā arī 55 bērni ir iespaidīgs skats, turklāt zināms, ka 40 no viņiem sasnieguši pieauguša cilvēka vecumu. 11 no bērniem vienlaikus gāja bojā zemestrīcē.
Publicitātes foto


Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus
4
Trešā vieta – krievu zemniece Kirilova no Vedenskas ciemata, kuras vārds vēsturē nav saglabājies. Viņa dzemdējusi 57 bērnus, turklāt „tikai” 21 piegājienā: 10 reizes viņai piedzima dvīnīši, septiņas reizes trīnīši, bet četras reizes – četrīši. Tā kā par Kirilovu ģimeni gandrīz nekas nav zināms, pastāvēja aizdomas, ka stāsts ir nedaudz pārspīlēts, tomēr nesen atrasti dokumenti šo faktu apstiprina: zināms, ka kādā tiesas prāvā 1755. gadā figurējusi visa Jakova Kirilova ģimene, ieskaitot 57 bērnus.
Publicitātes foto


Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus
5
Otrā vieta – Roza Gravata no Palermo, par kuru Itālija uzzināja 1923. gadā, kad itāliešu laikraksti vēstīja par 62 bērnu māmiņu. Dzimusi kā Roza Salemi, viņa apprecējās – kādā sagadīšanās! – ar cilvēku, kura uzvārds tikai par vienu burtu atšķiras no citas rekordistes. Divreiz Roza dzemdēja trīnīšus, bet pa vienai reizei – četrīšus, piecīšus un sešīšus. Visi bērni piedzimuši veseli, taču par viņu turpmāko likteni nekas nav zināms.
Arhīva foto


Mātes - varones: sievietes, kuras dzemdējušas vismaz 50 bērnus
6
Pirmā vieta – krievu zemnieka Fjodora Vasiļjeva sieva, kura dzīvoja XVIII gadsimtā Šujā un dzemdēja 69 bērnus. Lai gan par viņas dzīvi zināms maz (nav zināms pat vārds), fakts, ka Vasiļjeva iekļauta skrupulozajā Ginesa rekordu grāmatā, liek domāt, ka bērnu skaits nav pārspīlējums. Laika periodā no 1725. līdz 1765. gadam Vasiļjeva dzemdēja 27 reizes: 16 reizes dvīnīšus, septiņas reizes – trīnīšus, četras reizes – četrīšus. Tikai divi bērni dzemdībās miruši, bet pārējie 67 dzimuši veseli.
Arhīva foto
Krievijā vecākā māmiņa Gaļina dzemdējusi 62 gados Krievijā vecākā māmiņa Gaļina dzemdējusi 62 gados   (3)
Džeikobs Zuma – vienīgais prezidents, kuram ir vairākas sievas Džeikobs Zuma – vienīgais prezidents, kuram ir vairākas sievas   (12)
Bērni, kuri jau pēc dzimšanas izskatās pēc večukiem Bērni, kuri jau pēc dzimšanas izskatās pēc večukiem   (1)
Dīvainas, spocīgas, kreatīvas bildes – tā ļaudis precas Krievijā Dīvainas, spocīgas, kreatīvas bildes – tā ļaudis precas Krievijā  
Slaveni bērni, kas nav nodzīvojuši līdz 18 gadu vecumam Slaveni bērni, kas nav nodzīvojuši līdz 18 gadu vecumam   (5)
Ļoti neparastas dvīnes no Anglijas: viena balta, otra – melna Ļoti neparastas dvīnes no Anglijas: viena balta, otra – melna   (7)
Kā izskatās bērni dažas sekundes pēc piedzimšanas Kā izskatās bērni dažas sekundes pēc piedzimšanas  
Bērnu grāmatas ar šausmīgiem nosaukumiem, kas var 'nozagt' bērnību Bērnu grāmatas ar šausmīgiem nosaukumiem, kas var 'nozagt' bērnību   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.