4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā

Lai uzturētu sevi labā fiziskajā formā, regulāri nepieciešams nodarboties ar sportiskām aktivitātēm. Turklāt, lai to darītu, nav vajadzības iegādāties dārgus sporta klubu abonementus vai obligāti doties meklēt sportiskas aktivitātes tālu zemju kalnos vai ielejās. To varam darīt arī tepat Latvijā, kur varam būt daudz tuvāk dabai un elpot svaigāku gaisu nekā citās Eiropas un pasaules metropolēs.
4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā
1
Skriešana var kļūt ne vien par tavu uzticamāko sabiedroto, lai atbrīvotos no pāris liekajiem kilogramiem, bet arī par lielisku rituālu, kuru piekopt jebkurā sev tīkamā laikā un vietā. Kas var būt labāks par veselīgu krosiņu pa skaistajiem Latvijas mežiem un parkiem? Turklāt svaigs gaiss un regulāra skriešana uzlabo sirdsdarbību un asinsriti. Tas samazina risku saslimt ar dažādām sirds slimībām, sirdstrieku, insultu un augstu asinsspiedienu. Galvenais - sākt pamazām un slodzi pieaudzēt pakāpeniski, lai nenodarītu pāri savam organismam.
Garry Knight / cc
4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā
2
Arvien augstāk popularitātes latiņā Latvijā pakāpusies Rietumeiropas valstīs iecienītā nūjošana, kas ir vēl viens vienkāršs, taču efektīvs līdzeklis veselības un pašsajūtas uzlabošanai, ar kuru vari nodarboties brīvā dabā, izvingrinot visas svarīgākās muskuļu grupas. Nav labākas vietas nūjošanai par skaisto Latvijas liedagu vai priežu mežu, kuru piepilda svaigs gaiss, ļaujot mūsu organismu apgādāt ar skābekli.
Giorgio Minguzzi / cc


4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā
3
Ne par velti riteņbraukšana kļuvusi par iecienītu veselīgu un aktīvu laika pavadīšanas veidu, kam labprāt pievēršas visa ģimene. Izmantojot velosipēdu sabiedriskā transporta vai mašīnas vietā, efektīvi var samazināt ne vien svaru, bet arī ikdienas izdevumus. Izvēlies maršrutu un dodies ceļā, protams, neaizmirstot par drošību! Savukārt gada sausajā laikā brīvdienās vari izpētīt skaistākās Latvijas vietas, dodoties velobraucienā viens vai kopā ar saviem tuvajiem. Piemēram, rīdziniekiem labi zināms ir veloceliņš no Pārdaugavas līdz Jūrmalai, tāpat speciālus veloceliņus var atrast arī Slīteres nacionālajā parkā un citur Latvijā.
J Z / cc


4 sportiskās aktivitātes veselības uzturēšanai brīvā dabā
4
Garas pastaigas svaigā gaisā ir viens no vienkāršākajiem aktīvās atpūtas veidiem – aktīva un regulāra soļošana ir teju tikpat veselīga kā skriešana. Tas ir vēl viens lielisks veids, kas gan uzlabos tavu pašsajūtu, gan palīdzēs apkopot domas un „izvēdināt” galvu pēc garas un saspringtas darbadienas. Par savu pastaigu maršrutu vari izvēlēties jebkuru sev tīkamu un iemīļotu vietu. Kāpēc gan nedoties uz tuvējo parku vai mežu? Izvēle ir tavās rokās, jo skaistu vietu Latvijā netrūkst – Ķemeru Nacionālais parks, Gaujas Nacionālais parks, dažādie Latvijas avoti, pastaigu takas, putnu vērošanas torņi, pludmales... Ļauj vaļu iztēlei!
GlynLowe / cc
Kā koks ietekmē mūsu veselību? Kā koks ietekmē mūsu veselību?   (3)
Jaunā Saldus mākslas un mūzikas skola – unikāls projekts Baltijas valstīs Jaunā Saldus mākslas un mūzikas skola – unikāls projekts Baltijas valstīs  
Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram  
Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas? Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas?   (2)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.