Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram

Ik reizi, kad vēlamies kaut ko jaunu sev, mājai vai interjeram, visbiežāk dodamies uz veikalu, lai kāroto preci atrastu. Taču dažreiz, liekot lietā nedaudz iztēles un praktiskuma, iespējams radīt pašam savus, oriģinālus meistardarbus. Turklāt prieks par jauno lietu būs daudz lielāks, ja tas ir paša rokām gatavots un lolots. Bet ko un kā vislabāk pagatavot no dabā atrastām lietām? Piedāvājam dažus noderīgus un praktiskus padomus!
Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram
1
Mežā atrasti koka zari var kļūt par lielisku izejmateriālu, lai pagatavotu daudzus interesantus interjera priekšmetus, kas lieliski kalpos vēl vismaz vairākus gadus. Viens vesels priedes, bērza vai egles zars kļūs par skaistu, gaišu, patīkama materiāla sienas āķīti, drēbju pakaramo vai jebko citu.
Foto: No 'Latvijas valsts mežu' arhīva
Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram
2
No mežā atrastajiem vētras nolauztajiem zariem vari pagatavot, piemēram, fotogrāfiju rāmīšus. Viss, kas būs vajadzīgs, ir līme, koka zari un ne vairāk kā pusstunda laika. Vienkārši nolauz vai nogriez zarus sev vēlamajā garumā, sagrupē tos četrās daļās, izveidojot no tiem rāmīša formu, un salīmē savienojuma vietas. Tagad rāmīti vari droši piekārt pie sienas vai nolikt citā sev tīkamā vietā.
Horia Varlan / cc


Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram
3
Kāds brangāks zars var kļūt par tavu nākamo grāmatplauktu un dizaina odziņu, taču sākumā vēlams pārliecināties, lai zars kārtīgi izžūst. Pēc tam pieskrūvē to cieši klāt pie izvēlētās sienas, un tavs grāmatu plaukts būs gatavs! Ja vēlies, sākumā zaru var arī nokrāsot vai nolakot, pieskaņojot to savas istabas interjeram.
MattWalker69 / cc


Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram
4
Koka zari būs lieliski piemēroti, lai no tiem pagatavotu etniska stila lampu. Atkarībā no mežā atrasto koku zara lieluma vari pagatavot vai nu mazu galda lampu ar abažūru vai lielāku, piemēram, pie sienas vai griestiem pieliekamu gaismekli. Ja izvēlēsies galda lampu vai stāvlampu, viss, kas tev būs vajadzīgs, būs kāds resnāks koka zars, spuldzīte ar vadu, kā arī lampas abažūrs un līme. Šajā gadījumā koka zari kalpos par dekoratīvo lampas „kāju”. Spuldzītei paredzēto vadu aptin ap koka zaru vai, ja koks ir resnāks, izurb vidu un izver to cauri, galā pielīmē vai pieskrūvē lampas abažūru. Tieši tik vienkārši un ātri!
MattWalker69 / cc


Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram
5
Gadījumā, ja nevēlies visu lampu gatavot no jauna, bet tikai to nedaudz „atdzīvināt”, ņem talkā tievākus un mazākus mežā atrastos koka zariņus. Sākumā nolauz vai nogriez tos aptuveni vienādā garumā un salīmē apļa formā vienu otram līdzās tā, lai vidū paliktu vieta arī vecās lampas „kājai”. Centies to darīt tā, lai laukā paliek vienīgi gaismekļa abažūrs un spuldzīte. Šādi bez liekām izmaksām varēsi lieliski atdzīvināt savu interjeru, turklāt būsi drošs, ka otras tādas nebūs nevienam.
Matt MacGillivray / cc


Pagatavo pats - dabā atrodamas lietas tavam interjeram
6
Kāpēc gan nepagatavot dekoru, kas priecēs tavas acis un sirdi tumšajos un drēgnajos rudens vakaros? Ņem talkā spuldzīšu virtenes, mežā salasītus koku zarus un nedaudz iztēles! Zarus vari ielikt stikla vāzē, pa vidu izvērt lampiņu virteni, un tavs dekors būs pabeigts. Tikpat labi vari zarus piekārt pie sienas, izveidojot kādu formu, un pielikt klāt lampiņas. Acumirklī tava istaba kļūs gaišāka un mājīgāka!
MattWalker69 / cc
Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas? Skaistākās koku alejas pasaulē – kur tās atrodas?   (2)
Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā Stilīgi un moderni koka izstrādājumi, kas ražoti tepat Latvijā  
Vai pārceļoties no pilsētas uz mājiņu laukos varēsi dzīvot dabiskāk? Vai pārceļoties no pilsētas uz mājiņu laukos varēsi dzīvot dabiskāk?   (6)
Dabiskums mūsu mājās jeb tiešās pirkšanas pulciņu bums Latvijā Dabiskums mūsu mājās jeb tiešās pirkšanas pulciņu bums Latvijā   (4)
Pievienojies sekotājiem, lai nepalaistu garām visu interesanto, trendīgo un drosmīgo.
Es jau esmu lietas kursā, paldies par atgādinājumu.