Foto: LETA / Reuters/Scanpix / F64 / LETA
"Dinaz" kriminālprocesā aizturētas sešas personas, Doņeckā viena no Ukrainas konflikta traģiskākajām dienām, tikmēr parlamentārieši Latvijā lauž šķēpus par valsts ārpolitiku un lomu pasaulē. Savukārt valsts prezidents beidzot devis skaidrākus mājienus par to, vai ieradīsies 9.maija "svinībās" Maskavā. "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Kriminālprocesā, ko
Valsts ieņēmumu dienests
(
VID
) sācis aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas ar zīmolu "
Dinaz
" strādājošajā degvielas uzņēmumā "RusLatNafta", tikušas aizturētas sešas personas un izņemti aptuveni 1,5 miljoni eiro skaidras naudas, ceturtdien preses konferencē informēja VID pārstāvji.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Valsts prezidentam Andrim Bērziņam lēmums par to, vai piedalīties 9.maija "uzvaras dienas" svinībās Krievijas galvaspilsētā Maskavā, "ir bijis visu mūžu iekšā".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
22.janvārī, Saeimā norisināsās ikgadējās ārpolitikas debates. Sēdē par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņo ārlietu ministrs un debatē parlamentārieši. 2014.gada debašu fokusā ir Ukrainas konlfikts, attiecības ar Krieviju un Latvijas drošība.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas
pretterorisma operācijas (ATO) štābs neizslēdz iespēju, ka zem sagrautā
Doņeckas
lidostas jaunā termināļa drupām varētu būt palikuši iesprostoti Ukrainas karavīri, taču sīvo cīņu dēļ pašlaik nav iespējams tos sameklēt un glābt, vēsta aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

13 cilvēki gājuši bojā un desmitiem ievainoti, šāviņiem trāpot sabiedriskā transporta pieturā
Doņeckas
Ļeņina rajonā, vēsta ziņu vietne "Korrespondent.net".

Lasīt vairāk

Doņeckas lidostas jaunais un vecais terminālis ir pilnībā iznīcināts, ukraiņu karavīri pametuši tā teritoriju pēc varonīgas aizstāvēšanas 242 dienu garumā, savā "Facebook" lapā raksta pulka "Azov" karotāji.

Lasīt vairāk

Foto: Privātais arhīvs
Nacionālboļševiku aktīvists
Beness Aijo
, kurš, pārkāpjot tiesas noteikto uzraudzības līdzekli, ir
pametis Latviju un esot pievienojies Ukrainā pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) bruņotajiem grupējumiem
, darbojas starptautiskā kaujinieku brigādē un cer uz sociālisma uzvaru, liecina Aijo intervija Krievijas portālam "Lenta.ru".

Lasīt vairāk

Foto: Arhīva foto
Igaunijas
Drošības policija apstiprinājusi pirmo gadījumu, kad Igaunijas iedzīvotājs ar visu ģimeni pārcēlies uz Sīriju, lai pievienotos džihādistiem, raksta "Delfi.ee".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pirms svētdien paredzētās Nacionālās hokeja līgas (
NHL
)
Zvaigžņu spēles
Ziemeļamerikas masu mediji joprojām cenšas rast skaidrojumu, kādēļ līdzjutēju balsojumā pirmais izrādījies Bufalo "
Sabres
" latviešu uzbrucējs
Zemgus Girgensons
. Tādēļ žurnālisti vērsušies pie Bufalo vārtsargu trenera un Latvijas hokeja leģendas Artūra Irbes, kā arī bijušā izlases trenera Teda Nolana, lai uzzinātu vairāk par Latviju un tās hokeja līdzjutējiem.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Uzturlīdzekļu parādnieku datu bāze vēl tikai top, taču jau pagājušā gada nogalē alimentu nemaksātāju vārdi, uzvārdi un personas koda abas daļas bija brīvi pieejamas interneta vidē. Cik tas ir tiesiski, portāls "Cālis.lv" skaidroja
Tieslietu ministrijā
(TM) un
Uzturlīdzekļu garantiju fondā
(UGF)

Lasīt vairāk

Ceturtdien 22.janvārī, durvis apmeklētājiem vēra Bērnu Klīniskās universitātes 7.infekcijas slimību nodaļa, kas renovēta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (
ERAF
) līdzfinansējumu. Moderna, ērta un saulaina, tā jaunās nodaļas telpām priecājas mediķu kolektīvs.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
21. janvāris galerijā "Putti" izvērtās par patiesiem sirds siltuma svētkiem, jo te notika smagi slimās Ērikas Skrinas darināto rotu izstāde. Izstādi apmeklēt un sveikt jauno mākslinieci bija ieradušies vairāki desmiti cilvēku, viņu vidū arī daudzi Latvijā plaši pazīstami ļaudis, informē izstādes organizatori.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI Aculiecinieks
No Baltijas valstīm Ilgtspējīgo tūrisma galamērķu Top 100 sarakstam nominētas tikai trīs vietas: Kuldīga Latvijā, Nacionālais dabas parks
Kuršu Nērija
Lietuvā un Vertsjerva ezera teritorija Igaunijā. Kuldīga, kā pastāstīja
GreenDestinations.info
direktors Alberts Salmans (
Albert Salman
), izceļas citu galamērķu vidū ne tikai ar sava kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un tūrisma līderu oriģinālu ideju ieviešanu praksē, bet arī ar plānveidīgu ilgtspējīgu aktivitāšu ieviešanu katru gadu šajā mazpilsētā.

Lasīt vairāk

Foto: Arhīva foto
Antarktīdas pētnieki no Jaunzēlandes atraduši kasti, kas ļoti ilgu laiku bija pavadījusi iesalusi ledus gabalā. Liels bija viņu pārseigums, kad tajā atradās veci fotogrāfiju negatīvi.

Lasīt vairāk

Šonedēļ publicēts video novērošanas kameru ieraksts, kurā redzams, kā pagājušomēnes no titulētās
F-1
komandas "
Red Bull
" mītnes
Anglijas
pilsētā Miltonkīnzā nozagtas sacīkstēs gūtās trofejas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!