Foto: DELFI
Portāls "Delfi" piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.


Foto: DELFI

Lai norādītu uz kritiskā stāvoklī nonākušo autoceļa posmu no Meļļiem līdz Vecpiebalgas un Madonas novada robežai, trešdien pie Ministru kabineta ēkas pulcējās Vecpiebalgas novada iedzīvotāji, kuri uz protesta akciju bija ieradušies ar vairākiem autobusiem.



Foto: stock.xchng

Aprīļa sākumā Konkurences padome (KP) ar 45 646 latiem sodījusi autortiesību kolektīvā pārvaldījuma biedrību AKKA/LAA par monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo biedrība mazajiem un vidējiem veikaliem un pakalpojumu sniedzējiem par mūzikas atskaņošanu apmeklētājiem domātās telpās piemērojusi tarifu, kas ir ievērojami augstāks par līdzīgiem tarifiem ne vien Lietuvā un Igaunijā, bet arī vairumā citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu.



Foto: F64

Grupa "Prāta vētra" šogad jūnija beigās uzstāsies Glastonberijas festivālā, Lielbritānijā, portālu "DelfI" informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

"Prāta Vētras" uzstāšanās paredzēta 29.jūnijā uz otrās lielākās festivāla skatuves - "The Other Stage". Portālā "Delfi" varēs lasīt ekskluzīvu reportāžu par grupas "Prāta vētra" panākumiem festivālā.



Foto: Publicitātes foto

Vācijā policija kādam vietējam iedzīvotājam konfiscējusi autovadītāja apliecību, kas it kā Latvijā izdota uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārda, vēsta izdevums "Die Welt". Incidents notika aizvadītājā nedēļas nogalē vilcienā, kas devās no Zalcburgas uz Minheni.

Kārtības sargi šo apliecību konfiscēja 27 gadus vecam pasažierim kontroles laikā, kas vilcienos tiek veikta, šķērsojot Austrijas un Vācijas robežu. Jaunietis atzinies, ka šo apliecību iegādājies kādā krāmu tirgū Krievijā.

Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs otrdien iekļuva Andra Biedriņa pārstāvētā vienība Goldensteitas "Warriors", kas "play off" turnīrā piedalīsies tikai otro reizi pēdējo 19 gadu laikā un pirmo reizi kopš 2007.gada.


Foto: AP/Scanpix
Reaģējot uz bažām, ka
Ziemeļkoreja
varētu būt gatava līdz pat trīs vidēja darbības rādiusa raķešu palaišanai,
Dienvidkoreja
un ASV ir paaugstinājušas savu
militārās novērošanas trauksmes līmeni Korejas pussalā,
trešdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Kombinēto spēku pavēlniecība trauksmes sistēmu "Watchcon" ir paaugstinājusi no trešā uz otro līmeni, kas apzīmēts kā "nozīmīgi draudi", paziņojusi Dienvidkorejas aģentūra "Yonhap". "Watchcon" pirmais līmenis ir spēkā kara gadījumā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!