Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis tos 12 spēlētājus, kuri pārstāvēs valsti basketbola čempionātā, savukārt Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers nākamnedēļ piedāvās ievērojami palielināt migrantu skaitu, kuru ES valstīm uz laiku jāuzņem. Viņaprāt, kvotas apmēram jāpieaug no 40 000 līdz 160 000. Tikmēr sankciju novājinātajai un no enerģētikas nozares atkarīgajai Krievijas ekonomikai jēlnaftas cenas kārtējais kritums nozīmē daudz ilgāku "iestrēgšanu" recesijā, bet Pekinas pievārtē notikusi vērienīgākā militārā uzvaras parāde Ķīnas vēsturē. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu ceturtdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: F64
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis nosaucis tos 12 spēlētājus, kuri pārstāvēs savu valsti 2015.gada Eiropas basketbola čempionātā.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: F64
Liepājas
tiesa par neķītrām darbībām pret mazgadīgo, kā arī pornogrāfisku materiālu izgatavošanu, izplatīšanu un apriti piespriedusi reālu cietumsodu uzņēmuma "Jesper Rasmussen" valdes priekšsēdētājam, ceturtdien vēsta laikraksts "Kurzemes Vārds".

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Komisijas
(EK) prezidents
Žans Klods Junkers
nākamnedēļ piedāvās ievērojami palielināt migrantu kvotu jeb migrantu skaitu, kuru
Eiropas Savienības
valstīm uz laiku jāuzņem. Viņaprāt, kvotas apmēram jāpieaug no 40 000 līdz 160 000, raksta "The Financial Times".

Lasīt vairāk

Atzīmējot 70. gadadienu kopš Japāna parakstīja padošanās aktu, tā formāli izbeidzot Otro pasaules karu, ceturtdien Ķīnas galvaspilsētā Pekinā notika vērienīgākā militārā uzvaras parāde valsts vēsturē.

Lasīt vairāk

Viena no lielākajām finanšu institūcijām Skandināvijā Norvēģijas DNB banka atvainojusies par antisemītiskas kredītkartes izsniegšanu klientam, vēsta Izraēlas mediji.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēls
2014. gada 18. novembrī notika zemes iegruvums
Krievijas
Permas apgabala raktuvju ciematā Solikamskā – pamestu dārziņu teritorijā kādreizējo raktuvju vietā izveidojās bedre 30 metru diametrā. Deviņu mēnešu laikā iegruvums ir ievērojami paplašinājies un nu sasniedz 125 metru platumu, vēsta portāls "Meduza".

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Kompānija
BMW
oficiāli atklājusi 3. sērijas sedana un 2. sērijas "Active Tourer" hibrīda modifikācijas, kuru akumulatorus iespējams uzlādēt arī mājsaimniecības elektroligzdas. Plašākai sabiedrībai "BMW 330e" un "BMW 225xe Active Tourer" pirmo reizi tiks parādīti drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Pilsētā ar slaveno saukli ''Uz Tukumu pēc smukuma!'' noskaidroti 2015. gada ''smukākie'' īpašumi ar visdaiļāk iekoptajiem priekšdārziem. Portāls ''Tavs
Dārzs
'' piedāvā iziet virtuālu pastaigu pa šiem īpašumiem un iepazīties ar šīs pilsētas čaklo roku veikumu.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Tikai 48 procenti vecāku paši pēc savas iniciatīvas bērnus ved uz profilaktiskajām veselības pārbaudēm, jo viņiem ir svarīgi sekot līdzi bērna veselības stāvoklim un laikus novērst iespējamās problēmas, secināts
Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas
(BKUS) un tirdzniecības centra "Domina Shopping" aptaujā, kas veikta akcijas "Bērnu veselības pietura" laikā.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ņemot vērā veselības ministra Gunta Belēviča iepriekšējo darbību farmācijas nozarē, premjere un ministrs vienojušies, ka viņš ar farmācijas jautājumiem kā ministrs vairs nenodarbosies.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Veicot atkārtotu koncertzāles "
Palladium
" ēkas pārbaudi, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) ir pieņēmis lēmumu atļaut ēkas izmantošanu publiskiem pasākumiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!