Foto: LETA

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") nekas neesot zināms par to, vai viņam ir piemērots aizdomās turētā statuss tā dēvētajā oligarhu lietā.

To apgalvoja pats Lembergs, lūgts komentēt šo jautājumu saistībā ar aizdomās turētā statusa piemērošanu Aināram Šleseram.

"Man nekādu ziņu nav. Pēdējo reizi [saistībā ar šo lietu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā] biju 2011.gada vasarā. Pēc tam četrus gadus ir bijis klusums," norādīja Lembergs.

Kā ziņots, Šleseram tā dēvētajā oligarhu lietā ir piemērots aizdomās turētā statuss, otrdien preses konferencē pavēstīja pats Šlesers.

Viņš gan uzsvēra, ka šīs lietas izmeklēšana kopumā esot izgāzusies - "skaļie" Krimināllikuma panti pazuduši, bet aizdomās turētā statuss viņam noteikts saistībā ar "mazākiem" iespējamiem pārkāpumiem.

Šlesers norādīja, ka beidzot saņēmis informāciju par to, kas viņam tiek pārmests. Šleseram neesot tiesību izpaust detalizētas ziņas, taču viņš secinājis, ka lieta pret viņu ir "baltiem diegiem šūta" un ka "oligarhu lieta ir beigusies".

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša vēl pirmdien atteicās sniegt komentārus saistībā ar tā dēvēto oligarhu lietu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šogad 10.februārī žurnālistiem paziņoja, ka oligarhu lietu prokuratūrai varētu nodot šā gada pirmajā pusē. Tobrīd lēmumi par atzīšanu par aizdomās turētajiem vēl nebija pieņemti.

Visticamāk, KNAB nav izdevies savākt dzelžainus pierādījumus tā sauktajā oligarhu lietā, aprīlī rakstīja žurnāls "Ir".

Tā dēvētā oligarhu lieta tika ierosināta 2011.gada maijā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Sākotnēji lietā bija iesaistītas un tiesiskais statuss piemērots 11 personām. KNAB veicis kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos - Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

Kratīšanas notikušas arī laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" izdevēja SIA "Mediju nams" telpās, kā arī toreizējā AS "Diena" kontrolpaketes īpašnieka Viestura Koziola kabinetā.

Tāpat KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu toreizējā deputāta Šlesera dzīvesvietā, tomēr Saeima atļauju kratīšanai nedeva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!