Foto: LETA
Otrdien, 10. novembrī, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēts Parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojums. Ar dokumentu var iepazīties valsts vietnē "vestnesis.lv", portālu "Delfi" informēja "Latvijas Vēstnesis" pārstāve Ilze Apine.

Publicētā dokumenta pilnais nosaukums ir – "Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā galaziņojums."

Ziņojuma noslēgumā apkopoti komisijas secinājumi, kādēļ tās ieskatā valsts un pašvaldību īstenotā politika būvniecības jomā, iespējams, ir novedusi pie traģēdijas. Dokumenta saturu veido ievads, būvniecības jomas normatīvais regulējums un uzraudzības sistēma; valsts un pašvaldības dienestu gatavība rīcībai ārkārtējās situācijās, traģēdijas seku novēršana un kopsavilkums.

Ar galaziņojumu var iepazīties šeit.

Jau ziņots, ka Dālderis bija atteicies parakstīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumu, tāpēc radās juridiskas problēmas ar tā tālāko virzību.

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija 27. oktobrī apstiprināja galaziņojumu, minot tajā arī politiski un morāli atbildīgās personas.

Kā politiski un morāli atbildīgas personas galaziņojumā minēti toreizējais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), bijušie ekonomikas ministri Artis Kampars (V) un Daniels Pavļuts, bijušie Ekonomikas ministrijas valsts sekretāri Anrijs Matīss (V) un Juris Pūce (LA), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Zolitūdes traģēdija notika 2013. gada 21. novembrī, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!