Foto: DELFI

Amerikāņu žurnāls "Foreign Affairs" lēš: jo ilgāk turpinās Krievijas karš pret Ukrainu, jo lielāka iespējamība, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms sagrūs, tikmēr kāda Lietuvas iedzīvotāja bijusī sieva, kurš devies karot uz Ukrainu prokrievisko separātistu rindās, atceras baisas lietas, par kurām viņai stāstījis vīrs.

Savukārt Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieks un skandalozā teritorijas plānojuma pārvaldības pētījuma izstrādātājs Jānis Dzanuškāns izlēmis atmaksāt par šo projektu saņemtos 35 000 eiro, bet "Prāta vētra" publiskojusi savu jaunāko dziesmu "Ziemu apēst". 

Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu otrdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.  

Putina dienas ir skaitītas, raksta 'Foreign Affairs'

Foto: Reuters/Scanpix
Jo ilgāk turpinās
Krievijas
karš pret Ukrainu, jo lielāka iespējamība, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms sagrūs, raksta amerikāņu žurnāls "
Foreign Affairs
".

Lasīt vairāk

Dzanuškāns nolēmis atmaksāt domei 35 000 eiro par skandalozo pētījumu, paziņo Ušakovs

Foto: LETA
Rīgas mēra Nila Ušakova ( S) padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Dzanuškāns nolēmis atmaksāt 35 000 eiro, kas saņemti par pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību, liecina Ušakova ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Lasīt vairāk

Viņš stāstīja 'briesmīgas lietas' – bijusī sieva par separātistu pusē karojošu Lietuvas pilsoni

Foto: AFP/Scanpix
Druskininki ir neliela
Lietuvas
pilsētiņa, visi cilvēki te zina cits citu, tāpēc jaunumi, ka vietējais iedzīvotājs devies uz Ukrainu karot Maskavas atbalstīto kaujinieku pusē, izplatījās jau neilgi pēc viņa aizbraukšanas, raksta portāls "Delfi.lt".

Lasīt vairāk

Foto: 'Prāta vētra' publisko jaunāko dziesmu un satiek koncertturnejas biļešu kārotājus

Foto: DELFI
"
Prāta Vētras
" jaunā albuma pirmais singls "Ziemu apēst" no 10. februāra radiostaciju ēterā, bet dziesmas videoversija – "Lattelecom" televīzijā un "
ziemuapest.lv
".

Lasīt vairāk

Nācija aizrautīgi izsmej Nila Ušakova loģiku

Foto: LETA
Kārtējo reizi pašmāju interneta lietotāju ievērību izpelnījies Rīgas mērs
Nils Ušakovs
(attēlā) – pateicoties tam, kā atrisināta situācija ar
Jāņa Dzanuškāna it kā izstrādāto pētījumu
, mērs kļuvis par asprāšu upuri.

Lasīt vairāk

Valdībā izceļas asas diskusijas par mikrouzņēmumu nodokļa režīmu

Foto: LETA
Valdībā, gatavojot Ministru kabineta atbildes vēstules projektu
Saeimas
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai par likumprojektu grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, otrdien izcēlās asas vairāk nekā stundu garas diskusijas par mikrouzņēmumu nodokļa režīmu.

Lasīt vairāk

Piedāvā brīvprātīgu konsultāciju visām grūtniecēm; visticamāk – pie psihoterapeita

Foto: AFP/Scanpix
Sievietes, kuras vēlas pārtraukt grūtniecību, varēs izvēlēties, vai pirms tam izmantot valsts piedāvāto konsultāciju, liecina diskusijas
Saeimas
Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē otrdien.

Lasīt vairāk

Tiesa nolemj izbeigt Osipova partijas darbību

Foto: Publicitātes foto
Liepājas
tiesa šodien apmierinājusi Uzņēmumu reģistra (UR) prasību par Osipova partijas darbības izbeigšanu, informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Lasīt vairāk

Mērsragā kritis šīs dienas siltuma rekords

Foto: Shutterstock
Gaisa temperatūra Mērsragā pēc plkst.13 ir sasniegusi +8,7 grādus, kas ir šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords visā Latvijā, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasīt vairāk

Valdība neatbalsta PVN likmes samazināšanu pārtikai

Foto: LETA
Valdība otrdien uzklausīja
Finanšu ministrijas
(FM) sagatavoto informatīvo ziņojumu par samazināto pievienotā vērtības nodokļa (
PVN
) likmi pārtikai vai atsevišķām pārtikas preču grupām un fiskālo ietekmi uz valsts budžetu.

Lasīt vairāk

'Azov' ziņo par ciemu atbrīvošanu un vērienīgu operāciju Novoazovskas virzienā

Foto: Reuters/Scanpix
Brīvprātīgo bataljons "Azov" otrdien izplatījis informāciju, ka ir sākts "pilna mēroga" uzbrukums Novoazovskas virzienā, kopš operācijas sākuma agrās 10. februāra stundās atbrīvoti jau trīs ciemi, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

Lasīt vairāk

Francijas pamestajā fermā atrastā auto kolekcija pārdota par 25 miljoniem

Foto: Publicitātes foto
Francijas
rietumos pamestajā fermā atrasto klasisko auto kolekcija izsolē Parīzē pārdota par kopumā 25,15 miljoniem eiro. Par visvērtīgāko eksemplāru kļuva savulaik aktierim Alēnam Delonam piederējušais 1961. gada "
Ferrari
250 GT California Spider", kas rezultātā kļuva par pasaulē ceturto absolūti visdārgāko auto izsoļu vēsturē, iekasējot 16,3 miljonus eiro.

Lasīt vairāk

Pēc jaunās bagāžas kontroles ieviešanas Rīgas lidostās pasažieriem var nākties izkrāmēt rokas bagāžu

Foto: PantherMedia/Scanpix
Pēc jauno drošības principu ieviešanas lidostās no 1.marta pasažieriem var nākties pēc lidostas Drošības departamenta darbinieka lūguma izkrāmēt līdzi ņemto rokas bagāžu, informēja
Rīgas lidostā
.

Lasīt vairāk

Meitenes biežāk nekā zēni pakļaujas sekstingam

Kailfoto nosūtīšana ar mobilo tālruni ir kļuvusi tik izplatīta nodarbe, ka tai pasaulē pat ir piešķirts īpašs apzīmējums – sekstings. Arī Latvijā tas ir gana izplatīts. Izrādās, ka mūsu valstī katrs desmitais nepilngadīgais jaunietis ir nosūtījis savu kailfoto kādam. Turklāt meitenes to ir darījušas ievērojami biežāk – 73%, bet zēni 27%.

Lasīt vairāk

Vēsturiski foto: Stradiņa slimnīcai - 105

Foto: Publicitātes attēli
1910. gada 10. februārī dibināta Rīgas pilsētas 2. slimnīca, kas šo 105 gadu laikā astoņas reizes mainījusi nosaukumu un tagad pazīstama kā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca. Šo gadu laikā slimnīca ir augusi, attīstījusies un kļuvusi par otro lielāko ārstniecības iestādi Latvijā ar bagātu vēsturi. Mērot laika nogrieznī, var teikt, ka slimnīca bijusi rūpēs par pacientu četru paaudžu garumā, uzsver paši jubilāri.

Lasīt vairāk

Ko izdarīt dilstoša Mēness laikā - iesaka astroloģe

Foto: Shutterstock
Mēness sirpim kļūstot arvien šaurākam, pazeminās arī vispārējā enerģētika. Kļūst grūtāk kārtot dažādus darījumus un uzsākt jaunus darbus. Dilstošs Mēness ir ideāls laiks, lai attīrītos, kā arī šī laika enerģija palīdzēs viegli un bez pūlēm atbrīvoties no visa liekā, nevajadzīgā un traucējošā, kas sakrājies mēneša laikā, vēstī blogs tava-pasaule.lv, piedāvājot lietas, ko izdarīt konkrētajā laika periodā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!