Atceries parūpēties arī par gardām mērcēm un marinādēm, jo tieši tās gatavoto ēdienu padarīs īpaši gardu un oriģinālu. Piedevās var pasniegt svaigus salātus ar kraukšķīgiem dārzeņiem, nebaidoties eksperimentēt ar produktiem. Salātiem labāk būtu izmantot vieglākas konsistences mērces, kas pagatavotas no eļļas, etiķa vai bezpiedevu jogurta, – majonēzi atstāsim citai reizei (aukstākam laikam)!
Liellopa iesmi ar japāņu salātiem
Grila sezonas sākumam piedāvājam izmēģināt marinētu liellopa gaļu austrumu gaumē.
Grilēts jūras asaris ar grieķu mērci
Brīnišķīgs veids, kā pagatavot svaigu jūras asari. Mērce ēdienam piedos īpašu dienvidniecisku raksturu.
Grilētas kotletes
Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.
Grilēta forele ar ķiploku sviestu
Pavasarīgi garda ideja piknikam vai dārza ballītei - grilēta forele ar ķiploku sviestu. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Spinātu salāti ar jogurta mērci
Svaigi salāti, kas piemēroti karstai vasaras dienai
Pavasara vitamīnu salāti - dārzeņi ar rabarberiem
Šo veselīgo salātu recepti piedāvā Restorāns 'Hot'e' veselīgās ēšanas meistarklases ietvaros, autore Iveta Lamberte.
Vīnā marinēts šašliks
Laiku pa laikam man uznāk nostalģija pēc sen pagājušiem laikiem, kad fotografēšanās bija Notikums (jā, jā, tieši ar lielo "N"), kad bija filmiņas attīstīšanas un bilžu gaidīšanas svētki – diez, vai bildes būs sanākušas un vai būs izdevušās. Un tādi paši gaidīšanas svētki bija šašlika cepšanai, jo savulaik to cepa tik vasarā – pa lieliem svētkiem. Šodien fotografē gandrīz visi un visu, pārsteiguma momenta praktiski nav. Tāpat zudusi arī šašlika "ekskluzivitāte" – grilē visi un visu, un praktiski jebkad. Līdzko parādās pirmās siltās un saulainās dienas, pat pilsētā gaisā virmo ceptas gaļas aromāts, jo grilēšanas sezona taču!
Turku kebabs ar šašliku un svaigo jogurta mērci
Ideja vakariņām - turku kebabi ar šašliku, zaļumiem un svaigu jogurta mērci. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.