Foto: Shutterstock
Vecgada vakarā un Jaunā gada agrā rītā atļauts našķēties ar visādiem labumiem, turklāt svētkiem piestāv kaut kas īpašs, izsmalcināts un ar glanci. Pildītās olas pilnvērtīgi pildīs savu funkciju, tāpēc aizlienē receptes un sarūpē gardu papildinājumu uzkodu servēšanai.

Pildīto olu priekšrocība ir tā, ka tās var ilgi stāvēt uz galda un ne garša, ne izskats nemainīsies. Svarīgi iepriekš olas pareizi novārīt – lai baltums nebūtu zilgans, savukārt dzeltenums būtu gana stingrs. Lai viss izdotos jau pirmajos soļos, padomus olu vārīšanai lūko šeit.

Kad olas novārītas un pamazām atdziest, var jau gatavot pildījumu. Un nav vien jāaprobežojas ar klasisko salikumu – majonēzi un sinepēm, jo pildījumā izcili garšos tunča, avokado krēms, garneles un pat mazsālīti gurķīši vai lasis. Iedvesmojies no mums un cel galdā gardas uzkodas!

Olas ar tunča krēma pildījumu

Foto: Publicitātes attēls


Nedaudz pikantas pildītās olas – ar tunci un Dižonas sinepēm. Labs veids, kā notiesāt Lieldienās neapēstās olas vai pasniegt viesiem interesantu uzkodu.

Lasīt vairāk

Ar garnelēm pildītas olas

Foto: Shutterstock


Vienkārša un garda ballīšu uzkoda – pildītās olas ar garnelēm. Ja vēlies, olām vari pievienot kādu citu zaļumu un marinētos kaperus pikantumam.

Lasīt vairāk

Ar mazsālītiem gurķīšiem un sieru pildītas olas

Foto: DELFI


Recepte noskatīta vairāk nekā 40 gadus vecā žurnālā "Padomju Latvijas Sieviete" un īstenota arī mūsmājās, kļūstot par daļu no vēlajām brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar kariju

Foto: Shutterstock


Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar svaigiem gurķiem un mazsālītu lasi

Foto: Shutterstock


Viena no izcilākajām brokastu garšu kombinācijām ir vārīta ola, svaigs gurķis, nedaudz majonēzes un mazsālīts lasis, kam papildu svaigumu piešķir mūsu pašu brīnumgaršaugs - dilles.

Lasīt vairāk

Pildītās olas ar majonēzi un sinepēm

Foto: Shutterstock


Pildītās olas būs gards papildinājums auksto uzkodu klāstā.

Lasīt vairāk

Pildītas olu 'mušmires'

Foto: Shutterstock


Pildītās olu "mušmires" – uzkoda padomju laiku viesību labākajās tradīcijās. Īpaši sajūsmināti par šīm neparastajām un garšīgajām "sēnēm" būs mazie rezgaļi.

Lasīt vairāk

Ar tunci un ikriem pildītas olas

Foto: mosfood


Ar tunci pildītas olas būs īsts baudījums pat tiem, kuriem ne pārāk garšo vārītas olas.

Lasīt vairāk

Pildītas olas ar avokado krēmu

Foto: Shutterstock


Krāšņas, atraktīvas un mākslinieciskas pildītās olas ar pikanto avokado un vasabi pildījumu. Lai iegūtu dramatisko zirnekļtīkla rakstu, olas jāvāra iepriekšējā dienā.

Lasīt vairāk

Baisie galvaskausiņi – pikantās pildītās olas

Foto: DELFI


Pieskaņojoties Helovīnam, vari pārsteigt mazākās mājas raganiņas, mūmijas un zombijus ar jautrām brokastīm – pildītām olām, kas izskatās pēc galvaskausiņiem. Brīdinu, mazliet jāapbruņojas ar pacietību, divu dažādu izmēru salmiņiem un izdomu, lai rezultāts nejuktu laukā. Bet, ja mazie ēdāji priecīgi, tad būs tā vērts. Recepte noskatīta feisbukā no kāda "Taste of Home" vietnes video.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!