Foto: Shutterstock

Brīvdienās esam pelnījuši panašķēties ar kaut ko īpašu, un kāpēc lai tie nebūtu kruasāni? Brokastis arī nedēļas nogalēs ir dienas svarīgākā ēdienreize, tāpēc palutini izsalkušos mājiniekus ar ko īpašu – piemēram, ar pildītiem kruasāniem.

Francijā nav iedomājamas brokastis bez trauslā, viegli kraukšķīgā, uz mēles kūstošā kruasāna pie kafijas tases vai apelsīnu sulas glāzes. Kāpēc gan nepamēģināt ko jaunu un neradīt franču noskaņu arī pašu mājās? ''Tasty'' piedāvā receptes gan pašu gatavotai mīklai, lai kruasānus varētu izcept pilnībā pats, taču, ja slinkums ņēmis virsroku, arī no veikalā iegādātās kārtainās mīklas sanāks visai kārdinoši kruasāni. Tikai atceries – jo vairāk mīklā sviesta, jo labāk (kruasāni izdosies kraukšķīgāki un trauslāki), tāpēc izvēlies tādu mīklu, kuras sastāvā ir sviests. Vēl vienkāršāks variants ir iegādāties konditorejā jau izceptus kruasānus un tad tos pildīt pēc savas patikas. Par pildījumu variācijām arī turpinājumā.

Sāļie kruasāni


Protams, kruasāni paši par sevi ir ļoti gardi, taču, ja gribas ko sātīgāku, var tos pildīt ar dažādiem labumiem. Vispirms tas uzmanīgi jāpārgriež, nesamīcot to apjomā. Iesmērē krēmsieru, pastēti, kausēto sieru, humusu vai sviestu, ieliec šķiņķa, salami vai kāda cita gaļas gabala šķēles, tad sieru, novārītu olu šķēles, tomātus, gurķus, un sātīgas brokastis gatavas!

Ja jau smalkas brokastis, tad nav ko aizliegt – mazsālīts lasis vai garneles kruasānu pildījumā būs īstens baudījums. Piemēram, lasis ļoti labi saderēs ar biezpienu un svaiga gurķa šķēlēm, savukārt garneles saderēs ar mājas sieru, avokado un vārītu olu. Tie, kas nespēj iedomāties brokastis bez olām, var aizņemties ideju, sacepot olu kulteni un tad to pildot kruasānā starp siera un šķiņķa šķēlēm.

Kruasāniem ļoti piestāv tuncis – pagatavo, piemēram, šos salātus, un sapratīsi, cik ļoti tas bija tā vērts. Vēl kruasāna pildījumam piestāvēs spināti ar brī sieru, cepts bekons ar olu, grilēti dārzeņi.

Vēsākām dienām vairāk piestāvēs siltas brokastis, un to var attiecināt arī uz kruasāniem. Pildīti ar gaļu, sieru, un dažas minūtes cepeškrāsnī pasildīti, lai viss pildījums kārdinoši izkūst.

Foto: Shutterstock

Saldie kruasāni


Ja vēlies izcept tikpat grēcīgu gardus kruasānus ar šokolādes pildījumu, kā esi baudījis kādā no franču konditorejām, palūko pamācību, kā to izdarīt saviem spēkiem.

Kārumnieki var kruasānos iesmērēt šokolādes krēmu vai zemesriekstu sviestu, papildinot to ar ripiņās sagrieztu. Arī jebkura marmelāde, ievārījums neticami labi papildinās kraukšķīgo kruasānu. Pavisam grēcīgi gardi kruasāni izdosies, ja pildīsi tos ar putukrējumu un svaigām ogām patīkamam atspirdzinājumam.

Atceries par gardu kafiju, tēju vai sulas glāzi un izbaudi nesteidzīgas brokastis!

Pašgatavoti kruasāni

Foto: Shutterstock

Kruasāni - rosība liela, bet garšīgi bezgala.

Lasīt vairāk

Pildīti kruasāni ar tunča salātiem un vārītu olu

Foto: Shutterstock

Pildītus kruasānus var ņemt līdzi piknikā, pasniegt brokastīs var panašķēties ar tiem launagā.

Lasīt vairāk

Pašcepti saldie un sāļie mini kruasāni

Foto: DELFI

Kad gribas nesteidzīgi pavakarēt ar draudzenēm, jādomā arī par uzkodām, ko kopā ātri pagatavot un lēni notiesāt. Ierastie čipsi, siers un vīnogas ir apnicis komplekts, tādēļ tapa pufīgi mini kruasāni - ātri, salīdzinoši lēti un bezgala garšīgi. Vienīgi apēdām desmit minūšu laikā, kas nesaskanēja ar lēnu baudīšanu.

Lasīt vairāk

Brokastu kruasāns ar kūpinātu lasi un avokado

Foto: Shutterstock

Kruasāns jau tā garšo lieliski, bet ja to papildināsi ar kūpinātu lasi, kraukšķīgām salātlapām un krēmīga avokado šķēlītēm, baudījums būs patiesi neaizmirstams. Turklāt šo restorāna cienīgo ēdienu varēsi pagatavot vien pāris minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Pufīgie jauktās mīklas kruasāni

Foto: Shutterstock

Pufīgie jauktās mīklas kruasāni - īsts gardums brīvdienu brokastīm! Ja vēlies, vari tos gareniski pārgriezt un pildīt ar krēmsieru, šķiņķi, ievārījumu, vārītu iebiezināto pienu vai ko citu pēc savas izvēles.

Lasīt vairāk

Kruasāni ar mandeļu krēmu un aprikozēm

Foto: Vida Press

Salda brokastu ideja, ja vēlies īpaši pārsteigt kādu kārumnieku.

Lasīt vairāk

Jaukto mīklu kruasāni

Foto: Shutterstock

Pufīgi un gardi kruasāni, gatavoti no netradicionālas, jauktās mīklas. Pamēģini!

Lasīt vairāk

Videomeistarklase: Kārtainās mīklas pārvērtības kārdinošos kruasānos

Foto: Shutterstock

Kāro pēc kraukšķīga kruasāna, ko izbaudīt ar katru kodienu, un kurā paslēpies grēcīgs šokolādes pildījums? Nebūt nav jāpērk aviobiļete uz Franciju vai jāmeklē tuvākā franču maiznīca, kur to iegūt, jo debešķīgus kruasānus var pagatavot katrs pats, liekot lietā vien paciņu saldētas kārtainās mīklas un šokolādes tāfelīti.

Lasīt vairāk

Gaisīgi sviesta kruasāni: vērtīgi padomi, lai mājās izceptu visgardākos

Foto: Shutterstock

Neticami kraukšķīgais un sātīgais sviesta kārtainās mīklas gardums kruasāns, par kuru varam no sirds pateikties franču konditoriem, ir viena no sarežģītākajām bulciņām, ko pagatavot. Taču tas nenozīmē, ka kruasānus izcept mājās ir neiespējami. Atliek vien ņemt vērā dažas vērtīgas viltības un viss izdosies kā pa diedziņu.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā mājās pagatavot trauslu un pufīgu kārtaino bezrauga mīklu

Foto: Shutterstock

Kaut gan kārtainās mīklas gatavošana ir visai laikietilpīgs process, tomēr, mielojoties ar mutē kūstošu "Napoleonu" vai iekožoties zeltaini kraukšķīgā un trauslā kārtainās mīklas buljona pīrādziņā, nākas atzīt – mājās gatavoti šie kārumi garšo daudz labāk par veikalā pirktajiem. Turklāt, kārtaino mīklu vari pagatavot jau tagad un uzglabāt saldētavā. Tad svētkos atliks tikai to atkausēt un izmantot svētku galdā ceļamu labumu tapināšanai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!