Foto: Shutterstock

Rudens ir domāts tam, lai virtuvi piepildītu kanēļa, muskatrieksta un tikko no krāsns izņemtu, karstu ābolu smarža. Kad pirmās dzestrās dienas padarījušas aukstus pirkstu galus, tā vien gribas sasildīties ar kādu kumosu mutē kūstoša, silta deserta. Tāpēc palutini sevi un pagatavo jau šodien kādu no "Tasty" pavārgrāmatas ābolu receptēm!

Turklāt ābolu desertus pagatavot it nemaz nav grūti – vajadzēs vien ļoti daudz ābolu, mazliet smaržīgo garšvielu un kādu sauju riekstu, ar ko papildināt izgrebtos rudens augļus. Ābolus vari sapildīt ar riekstiem, biezpienu, sacept ar drumstalmīklu vai saldenu karameļu mērci. Un, kad pēc kanēļa smaržojošais deserts gatavs, pievieno tam kādu tiesu saldējuma – garšos debešķīgi!

Krāsnī cepti āboli ar biezpienu

Foto: DELFI

Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar karamelizētām auzu pārslu drupačām

Foto: Shutterstock

Gards rudens deserts. Āboli krāsnī tiek likti divas reizes - vispirms cepti ar kanēli un cukuru, pēc tam ar auzu pārslu drupačām. Pasniedz ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Gards našķis no ābolu mizām - karamelizēti čipsi ar kanēli

Foto: Shutterstock

Gada aukstajos mēnešos, kad biežāk gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai ar tās siltumu un apetelīgiem aromātiem piepildītu mājokli, krasnī cepti āboli, ābolu pīrāgi, tartes, kūciņas un citi kārumi tiek gatavoti teju katru nedēļu. Bieži vien recepte pieprasa pirms izmantošanas atbrīvot augļus no mizām. Parasti tās "aizceļo" uz atkritumu spaini, bet, vai zināji, ka no ābolu mizām ātri un vienkārši vari pagatavot gardu un veselīgu našķi - karamelizētus čipsus ar kanēli?

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti āboli, īpaši gardi ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar vaniļas mērci

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī gatavoti gardi āboli ar vaniļas mērci.

Lasīt vairāk

Pildīti āboli ar cepumiem

Foto: Shutterstock

Pildītus ābolus ar cepumiem var pasniegt gan siltā, gan aukstā veidā ar pienu, vaniļas vai dzērveņu mērci (ļoti saldiem āboliem), puskusušu plombīra saldējumu, putukrējumu utt.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un krējumu

Foto: Shutterstock

Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs.

Lasīt vairāk

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā

Foto: Shutterstock

Ar riekstiem un rozīnēm pildīti āboli folijā, pasniedzami ar atsvaidzinošu jogurta mērcīti.

Lasīt vairāk

Ābolu un kanēļa drumstalu pīrāgs

Klasiskais ābolu drumstalu pīrāgs modernajā versijā ar auzu pārslām un brūno cukuru.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām

Foto: Shutterstock

Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām ir ātri pagatavojams un lieliski garšos ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti bumbieri, āboli un avenes ar drumstalu cepurīti

Foto: Vida Press

Viegla un garda recepte, kas ideāli piestāv sniegotajām kupenām aiz loga – karstie "pīrāga" bumbieri, āboli un avenes sasildīs ēdāju. Lieliski tiem, kuriem patīk eksperimentēt ar augļu un ogu pildījumiem, pa virsu uzliekot bērnības ābolkūkas drumstalas.

Lasīt vairāk

Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm

Foto: Shutterstock

Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!

Lasīt vairāk

Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.

Lasīt vairāk

Karamelizēti āboli ar riekstu pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!