Kad mājas pārvēršas par restorānu – divas ēdienkartes smalkiem garšas piedzīvojumiem

Kad mājas pārvēršas par restorānu – divas ēdienkartes smalkiem garšas piedzīvojumiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad gatavošanas pamati ir apgūti un iekšējais pavārs izaudzis no iesācēja par amatieri, ir pienācis brīdis savu virtuvi pārvērst par improvizētu mājas restorānu. Trīs un četru atsevišķu ēdienu maltītes, ar kurām iepriecināt ēdājus, vienlaikus pārliecinoties, ka gatavošana iet no rokas, ir katra mājas pavāra sirds piepildījums. Tieši tāpēc esam jums atlasījuši divas ēdienkartes, lai lieki nebūtu jālauza galva par to, kā plānot svētkus garšas kārpiņām.

Pirmais garšas piedzīvojums sāksies ar smalku uzkodu – laša rullīšiem, kuri liks iesilt vēderam. Pamatēdienā pārsteigs rūpīgi un ar centību gatavotas pīles kājiņas, kas pasniegtas ar pupiņām un lapu kāpostiem. Bet desertā - pavisam garda mandeļu miltu tarte ar sulīgajām mellenēm. Šai maltītei klāt iesakām baudīt sarkanvīnu ar šokolādes un garšvielu notīm vai baltvīnu no Côtes de Gascogne reģiona, kas bagāts ar svaigu augļu un citrusu garšu.

Otrās ēdienkartes starts ir pavisam rudenīgs – saldo kartupeļu krēmzupa, kurai klāt baudīt sviesta ķirbja smalkmaizīti. Turpinot uz garšīgās nots, iesakām baudīt jēra steiku ar seleriju biezeni un apceptiem dārzeņiem, pa virsu liekot svaigu pesto. Bet vakariņu kulminācija pavisam noteikti būs izcili garda ābolu un brūkleņu siera kūka, kurai pievienota salda karameļu mērce. Maltīte vēl labāk garšos kopā ar Chenin Blanc baltvīnu, kurā jaušamas tropiskās notis un persiku garša.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka