Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) ir anulējusi bakalaura grādu, kas izsniegts specializētās prokuratūras prokuroram Uldim Cinkmanim, portālam "Delfi" apliecināja LU Juridiskās fakultātes domes priekšsēdētājs Jānis Rozenfelds.

"Dome ir apstiprinājusi 15. martā vērtēšanas komisijas lēmumu. Pats lēmuma teksts tiks darīts zināms, tiklīdz tas tiks parakstīts, tur būs redzams arī tas, kas no šī lēmuma izriet," teica Rozenfelds, norādot, ka šobrīd sīkāku komentāru nevar sniegt.

Paredzams, ka pilno lēmumu varētu publicēt šīs nedēļas laikā, portālam "Delfi" norādīja LU Juridiskās fakultātes preses nodaļā.

Bakalaura grāds anulēts, jo LU radušās aizdomas par plaģiātu Cinkmaņa bakalaura darbā.

Savukārt Ģenerālprokuratūrā portālam "Delfi" norādīja, ka pagaidām nav saņemts pilns LU lēmums ar motivāciju, tamdēļ iestāde nevar sniegt komentārus.

Prokurora Cinkmaņa vārds sabiedrībā plaši izskanēja, kad viņš kopā ar Zani Pavāri pārstāvēja valsts apsūdzību Māra Sprūda kriminālprocesā. Tiesas sēžu laikā Sprūds bieži Cinkmanim pārmeta procedūras neievērošanu, kā arī trūkumus lietas sagatavošanas procesā.

Par pārkāpumiem šajā tiesas procesā viņam tika piemērots naudas sods 700 eiro apmērā. Tāpat vairākas reizes tiesai Sprūda lietā tika pieteikts noraidījums Cinkmanim, kurš 2019. gada 24. septembrī tika apmierināts.

Cinkmanis par prokuroru kļuva 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!