Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Kopš 22. augusta nojaucamā pieminekļa apkaimē Pārdaugavā, Uzvaras parkā, policija par dažādiem pārkāpumiem aizturējusi 27 cilvēkus, ceturtdien raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs.

Galvenie policijas fiksētie pārkāpumi bijuši nepakļaušanās policijas darbinieka likumīgajām prasībām un sīkais huligānisms.

Tāpat sākts viens kriminālprocess par uzbrukumu pašvaldības policijas darbiniekam.


Neraugoties uz bezpilota gaisa kuģu pilotēšanas aizliegumu, virs pieminekļa kompleksa zonas fiksēti vairāki šī aizlieguma pārkāpumi – kopumā izņemti 14 neatļauti pilotētie droni.
Par šī aizlieguma pārkāpumu sākti 27 administratīvie procesi un trīs resoriskās pārbaudes, sacīja Pumpurs.

Jau ziņots, ka Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzsvēris: policija un pašvaldība aicina šajā laikā saglabāt mieru, nepulcēties Uzvaras parkā, kā arī neiesaistīties nevajadzīgā viedokļu konfrontācijā un nepakļauties potenciālām provokācijām, skubinot ļaut procesam noritēt iespējami netraucētam.

Otrdien, 23. augustā, sāktie Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžas darbi strauji devuši pamanāmu rezultātu – jau tās pašas dienas pēcpusdienā būvniekiem bija izdevies demontēt visus trīs karavīrus, kas atradās atsevišķā skulptūru ansamblī, savukārt trešdien tika nojaukta sievietes tēla skulptūra.

Otrdienas vakarā pieminekļa apkaimē pulcējās ap 50 cilvēkiem, starp kuriem ik pa brīdim izcēlās asākas vārdu apmaiņas, bet par nepakļaušanos policijas prasībām tika aizturēti 14 cilvēki.

Tāpat ziņots, ka kopējās demontāžas izmaksas ar pievienotās vērtības nodokli ir 2 131 899 eiro. No šīs summas aptuveni 18% aizies teritorijas labiekārtošanai, 45% – baseina nojaukšanai un aizbēršanai, 24% – postamentu, tehnisko telpu un pamatu demontāžai un 7% – obeliska un skulptūru demontāžai. Būvlaukuma iekārtošanai un uzturēšanai būs nepieciešami 3% līdzekļu un vēl 3% –inženierkomunikāciju aizsardzībai un pārkārtošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!