Foto: Valsts policija

Veicot vairākas kratīšanas divos īpašumos un trīs mašīnās, Valsts policija (VP) atrada 1 360 000 dažādu marku cigaretes, kas ievestas no Baltkrievijas. Likumsargi arī aizturēja vienu vīrieti, kuram šobrīd piemērots apcietinājums, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Kā portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Gita Gžibovska, pagājušajā nedēļā likumsargi aizturēja kādu vīrieti, kurš ir saistīts ar nelegālo cigarešu apriti Rīgas reģiona teritorijā.

Kriminālprocesa ietvaros tika konstatēts un atsavināts kopumā 1 360 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, kā arī bez tām.

Aizturētais ir 1982. gadā dzimis vīrietis, kurš Rīgas teritorijā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas nodokļu akcīzes markām. Policisti veica kratīšanas divos nekustamajos īpašumos un trīs transportlīdzekļos, kā rezultātā tika atrasts un izņemts 1 360 000 gabalu dažādu marku cigarešu.

Aizturētajam tika piemērots visbargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

Ja izņemtās cigaretes būtu nonākušas nelegālajā tirgū, to vērtība būtu aptuveni 110 000 eiro, norāda VP.

Likumsargi arī noskaidroja, ka cigaretes bija paredzēts realizēt Rīgā un Rīgas pilsētas apkaimē.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd kriminālprocesā tiek veiktas apjomīgas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus notikušā nozieguma apstākļus un iesaistītās personas.

VP aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietām un personām, kuras ar to nodarbojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!