Foto: DELFI

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) nav atmetusi ieceri streikot un gaida nākamā izglītības un zinātnes ministra pozīciju saistībā ar pedagogiem būtiskajiem jautājumiem, aģentūrai BNS pastāstīja LIZDA vadītāja Ingrīda Mikiško.

Viņa skaidroja, ka arodbiedrībai šobrīd ir būtiski sagaidīt ministra redzējumu saistībā ar iespējam celt skolotāju algas un pagaidām, kamēr nav jūtama reāla virzība, skolotāji gatavojas streikam.

LIZDA politiķiem prasījusi skolotāju algām 10% pieaugumu ik gadu, līdz alga sasniedz vidējos rādītājus Eiropas Savienībā (ES).

Skolotāji pieprasījuši uzsākt darbu pie pedagogu atalgojuma sistēmas pilnveides, novēršot esošās neadekvātās darba samaksas atšķirības, kopā ar sociālajiem partneriem izstrādāt visu līmeņu pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, katru gadu nodrošinot 10% pieaugumu, līdz tiek sasniegts atalgojums, kas ir vidējais ES.

Tāpat skolotāji prasījuši līdz 2014.gada 1.februārim parakstīt sadarbības memorandu par akadēmiskā un zinātniskā personāla darba samaksas pārskatīšanu 2015. - 2016.gadā un koncepcijā "Par izdienas pensiju piešķiršanu" iekļaut sporta skolotājus, speciālās izglītības skolotājus, pirmsskolas izglītības skolotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!