Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka un viņa vietnieces Jutas Strīķes konfliktam "ir jāpieliek punkts, jo ātrāk jo labāk," otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja premjerministre Laimdota Straujuma.

Straujuma atzina, ka viņai ir neērti skatīties, kā cilvēki, kam jāapkaro korupcija, strīdas savā starpā.

"Nepatīkami būtu, ja premjeram trešo reizi būtu jāatceļ nekvalitatīvi sagatavots KNAB rīkojums," par Streļčenoka lēmumu atkal no amata atbrīvot savu vietnieci Strīķi sacīja Straujuma.

Otrdien viņa saņemšot iepriekšminēto rīkojumu un to izvērtēšot kopā ar ģenerālprokuroru.

Vaicāta par elektroenerģijas tirgus liberalizāciju, Straujuma sacīja, ka to bija iespējams neatvērt līdz 2015.gadam. Šie daži mēneši manītu to, ka cilvēkiem nebūtu paaugstināti tarifi.

Svarīgākais šajā situācijā ir tas, lai neciestu maznodrošinātie, sacīja Straujuma.

Viņa atzīmēja, ka finanšu ministrs esot gatavs sameklēt papildus līdzekļus, "Latvenergo" - sniegt atbalstu daudzbērnu ģimenēm, un šobrīd tiek strādāts pie atbalsta mehānisma izstrādāšanas mazāk turīgajai sabiedrības daļai.

Straujuma uzsvēra, ka Ekonomikas ministrijai (EM) jānāk un jāskaidro cilvēkiem, kā veidojas "Latvenergo" tarifi un citi ar tirgus atvēršanu saistīti jautājumi.

Savukārt jautājumā par Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas sabiedriskās komisijas veidošanu, pēc Straujumas domām, ir jāsaprot, ar ko tā nodarbosies, tāpat jāsaprot cietušo intereses, ko viņi vēlas no šīs komisijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!