Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) lūgs Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) vērtēt tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) atbilstību amatam saistībā ar viņa neierašanos uz sarunu frakcijas sēdē.

Tieslietu ministrs "nobijies no medijiem" un nav ieradies uz iepriekš saskaņotu tikšanos ar LRA Saeimas frakcijas deputātiem, norāda politiskā spēka frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

LRA šādu ministra attieksmi uzskata par nepieņemamu un ministra necienīgu un informēs par to gan koalīcijas padomi un tajā ietilpstošo partiju vadītājus, gan Kučinski, lūdzot izvērtēt Rasnača atbilstību amatam un nodrošināt viņa ierašanos uz tikšanos ar LRA frakciju.

"Šāda valdības locekļa attieksme, ar smieklīgu attaisnojumu pēdējā brīdī atcelt tikšanos ar Saeimā pārstāvētu politisko spēku, ir bezprecedenta gadījums. Kā atteikuma iemeslu iepriekš saskaņotai tikšanās ministra biroja vadītāja min faktu, ka LRA ir publiskojusi tikšanās laiku un apspriežamos jautājumus un uzaicinājusi uz frakcijas sēdi arī mediju pārstāvjus. LRA frakcijas sēdes vienmēr ir bijušas atklātas un līdz šim nevienam ministram vai arī jebkurai uz frakciju aicinātai valsts amatpersonai nav bijuši iebildumi pret plašsaziņas līdzekļu pārstāvju piedalīšanos," akcentē Liepiņš.

"Līdz ar to ir jāsecina, ka Rasnačam, acīm redzot, ir kaut kas slēpjams no sabiedrības. Reaģējot uz šādu ministra rīcību, esam sagatavojuši vēstuli Ministru prezidentam ar lūgumu izvērtēt Rasnača atbilstību ieņemamajam amatam," uzsver LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Kā ziņots, Rasnačs atsaucis savu dalību sarunā ar LRA Saeimas frakciju, jo, viņaprāt, tā tiek rīkota, lai piesaistītu mediju uzmanību LRA, informēja Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Rasnačs uzsver, ka viņš "vienmēr ir iestājies un arī turpmāk iestāsies par atklātību", bet viņa pienākums nav ar savu dalību frakcijas sēdē "vairot tādu konkrētās politiskās partijas publicitāti, kas nereti robežojas ar populismu un pašmērķīgu izrādīšanos". Tāpat ministrs jau vairākkārt LRA frakcijas deputātiem ir sniedzis informāciju, ka viņi "ir laipni aicināti Tieslietu ministrijā, kur varēs saņemt atbildes uz visiem viņus interesējošajiem jautājumiem".

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā plaši izskanējušo problēmu tieslietu jomā dēļ LRA bija plānojusi tikties ar tieslietu ministru Rasnaču. Sarunā bija plānots spriest arī par situāciju ar maksātnespējas administratoriem un pārrunāt Stambulas konvencijas jautājumu, iepriekš informēja LRA.

Tikšanās laikā LRA bija plānojusi lūgt ministram skaidrot arī jautājumus par nekustamo īpašumu reģistrēšanas pilnveidošanu un kadastrālajām vērtībām, problēmām tiesu sistēmā, valdības prioritātēm tieslietu jomā un nekustamo īpašumu pārvaldīšanu Tieslietu ministrijā, iepriekš informēja politiskā spēka frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!