Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) otrdien Briselē tikās ar Eiropas Komisijas sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" jautājumos Mišelu Barnjē (Michel Barnier), lai iezīmētu Eiropas Komisijas un Apvienotās Karalistes pozīciju un pamatprincipus attiecībā uz izstāšanās nosacījumiem no ES.

Tikšanās laikā ministrs pateicās Barnjē un viņa komandai par līdzšinējo sadarbību ar Latviju, kas palīdz izveidot labu un konstruktīvu dialogu starp Eiropas Komisiju un Latviju kā ES dalībvalsti, lai "Brexit" sarunās tiktu ņemtas vērā arī Latvijas intereses.

Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir veidot ciešas ES un Lielbritānijas attiecības nākotnē, kas balstās uz abu pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru. "Mums ir svarīgs Latvijas valstspiederīgo tālākais liktenis un šī "šķiršanās procesa" finansiālie aspekti ar Apvienoto Karalisti, kā arī turpmākā sadarbība ekonomikas, ārlietu, drošības un aizsardzības jomā," viņš minēja.

Tāpat Rinkēvičs izteica Latvijas atbalstu līdz šim īstenotajai Barnjē pieejai un uzsvēra nepieciešamību sarunās ar Lielbritāniju arī turpmāk nodrošināt vienotību starp 27 ES dalībvalstīm. "Mums nav pieņemama jebkāda vēlme "sodīt" britus par savas tautas izvēli, ko pārējām ES dalībvalstīm ir jāciena," sacīja ārlietu ministrs.

Jau ziņots, ka pērn 23. jūnijā Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% tā dalībnieku nobalsoja par izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!