Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības (NA) frakcija piektdien, 11. janvārī, ar vēstules starpniecību aicinājusi Eiropas Sociālistu partiju (PES) izvērtēt Latvijas galvaspilsētas mēra Nila Ušakova (S) atrašanos Eiropas sociāldemokrātu mēru tīkla prezidenta amatā, portālu "Delfi" informēja NA pārstāvis Edvards Ratnieks.

NA izklāstījusi PES par Rīgā notikušajiem korupcijas skandāliem. RD opozīcijā strādājošā frakcija norādīja, ka Ušakovs ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāldaļu turētāja pārstāvis, tādēļ ir atbildīgs par uzņēmuma kontroli.

Frakcija arīdzan atgādināja par Ģenerālprokuratūras vētītajiem likumpārkāpumiem, ko Ušakovs, iespējams, pastrādājis domes priekšsēdētāja amatā.

"Mēs augstu vērtējam demokrātijas principus, ka līdzīgās situācijās demokrātisku valstu organizācijās vadošas amatpersonas atkāpjas vai tiek atbrīvotas no amatiem, jo uzņemas politisko atbildību par savu jomu un savu darbu. Rietumu organizācijās politiskās atbildības jēdziens ir ļoti būtisks," komentēja NA frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

Vēstīts, ka PES kongresā Lisabonā 2018. gada decembrī partijas "Saskaņa" priekšsēdētājam Ušakovam uzticēja veidot PES pilsētu mēru sadarbības tīklu un viņš kļuva par tīkla pirmo prezidentu.

PES decembrī arīdzan pauda nostāju, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais Rīgas domes atlaišanas likumprojekts ir iemesls bažīties par demokrātiju Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!