Foto: LETA

Savu kandidatūru uz Centrālās vēlēšanas komisijas priekšsēdētāja amatu atsaucis līdzšinējais CVK sekretārs Ritvars Eglājs, ceturtdien vēstīja "LNT ziņas".

To raidījumam apstiprināja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Nebija vienprātība koalīcijas partneru starpā. Un, lai noņemtu aizdomas par to, ka, vērtējot citus kandidātus, mūsu interese būtu lobēt Eglāja kungu, mēs šo jautājumu noņēmām," paskaidroja Dzintars.

Līdz ar to šobrīd publiski zināms, ka koalīcijā tiek apspriesta tikai viena kandidāte – apvienības "Attīstībai/Par!" nominētā Diāna Kurpniece, kura savulaik strādājusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Taču arī viņa nebauda koalīcijas vienotu atbalstu, tāpēc CVK vadītāja amata kandidātu meklēšana turpinās.

"LNT ziņas" noskaidrojušas, ka līdzšinējais CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars ir vērsies Saeimā, lai meklētu atbalstu savai pārvēlēšanai, bet to nav gatavas pieļaut vismaz divas koalīcijas partijas.

Kā ziņots, kandidātu pieteikšana CVK priekšsēdētāja amatam ir pagarināta līdz 7. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!