Foto: LETA
Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ tiek pārskatīta arī Rīgas pašvaldības iestāžu, uzņēmumu un slimnīcu darbība, ierobežojot iedzīvotāju apkalpošanu klātienē, bet slimnīcās – pacientu apmeklēšanu. Savukārt darbu turpina zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas, bet Rīgas patversmē noteikta karantīna.

Rīgas Dzemdību namā pārtraukti pacientu apmeklējumi un aizliegts demdzībās piedalīties pavadošajām personām. Pacientu apmeklēšana aizliegta arī Rīgas 1. un 2. slimnīcā, savukārt galvaspilsētas veselības centri savu darbu turpina.

Arī Rīgas Sociālais dienests līdz 14. aprīlim pārtrauc klientu apkalpošanu klātienē, piemērojot izņēmumus krīzes situācijā. Dienests klātienē pieņems arī personas, kuras pakalpojumus vai pabalstus pieprasa pirmo reizi.

Pašvaldība arī norāda, ka personām, kurām iztikas līdzekļu deklarācija beigusies 29. februārī, nav jāierodas dienestā, jo deklarācija tiks pagarināta automātiski līdz 30. aprīlim. Klientiem izmaksās uz iepriekšējā iesnieguma pamata piešķirtos sociālās palīdzības pabalstus. Ja ir nepieciešamība, automātiski tiek pagarināti arī piešķirtie sociālie pakalpojumi.

Klātienes pieņemšana atcelta arī virknē citu pašvaldības iestāžu, tostarp Rīgas bāriņtiesā. Arī bāriņtiesas tiesas procesus, izņemot atsevišķus gadījumus, izskatīs bez procesa dalībnieku klātbūtnes. Savukārt Rīgas dzimtsarakstu nodaļas nodrošinās miršanas, dzimšanas un iepriekš pieteikto laulību reģistrāciju, arī svinīgās ceremonijas bez viesu klātbūtnes – pārējo klientu apkalpošana klātienē ir apturēta.

Tāpat klientu apkalpošana klātienē pārtraukta uzņēmumos "Rīgas namu pārvaldnieks", "Rīgas ūdens" un "Rīgas satiksme" klientu apkalpošanas centros.

Klātienes apmeklējums ir pārtraukts arī pašvaldības privatizācijas komisijā, pilsētas izpilddirekcijās un administratīvajā inspekcijā. Ierobežojums attiecas arī uz apmeklētāju pieņemšanas centriem, pilsētas būvvaldi, kā arī pilsētas attīstības un satiksmes departamentu. Savukārt pilsētas īpašuma, mājokļu un vides, kā arī izglītības, kultūras un sporta departaments aicina izvairīties no iestādes apmeklējuma klātienē.

Arī Rīgas Sociālā dienesta dienas centri un kopienas centrs būs slēgts līdz 14. aprīlim. Apemklētājiem slēgts arī Rīgas zoodārzs. Visi publiskie pasākumi atcelti kinoteātrī "Splendid Palace", pasākumu centros "Melvgalvju nams" un "Rīgas Kongresu nams". Lai arī tirdzniecība "Rīgas centrāltirgū" turpināsies, pārtrauktas ir ekskursijas un degustēšanas pasākumi.

Savukārt iekāpšana "Rīgas satiksme" sabiedriskajā transportā tiek organizēta tikai pa vidējām un aizmugures durvīm. Pārtraukta arī biļešu tirdzniecība pie transportlīdzekļa vadītāja.

Galvaspilsētas skolās mācības notiek attālināti, bet pirmsskolas izglītības iestādes turpina darbu, taču ar ieviestiem papildu drošības pasākumiem.

Rīgā darbu turpina arī zupas virtuves un siltā ēdiena izsniegšanas vietas.

Savukārt Bērnu un jauniešu centra struktūrvienībās, Rīgas pašvaldības krīzes centros un īslaicīgās uzturēšanās mītnē, kā arī sociālajos aprūpes centros "Mežciems", "Gaiļezers" un "Stella maris" ir izsludināta karantīna. Arī Rīgas patversmē ir izsludināta karantīna un darbu tur nodrošina pastiprinātas drošības apstākļos.

Detalizētāk ar izmaiņām pašvaldības institūciju un uzņēmumu darbībā aicinām iepazīties vietvaras mājaslapā un sekot līdzi paziņojumiem sociālajos medijos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!