Foto: DELFI Aculiecinieks

Kaislības ap bijušā velotreka "Marss" teritoriju Teikā nerimst, un šonedēļ tur uzstādītas solītās videonovērošanas kameras, novērojusi "Delfi" aculieciniece Sofija.

"Kamēr Bērnu slimnīcas fonds prasa ziedot web kameras, lai sniegtu online konsultācijas slimiem bērniem, pie Marsa parka 22. martā Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) apsvēra ideju samontēt tur novērošanas kameras, bet 23. martā pa kluso tās jau uzstādīja (vismaz astoņas)," novēroja Sofija. "Zibenīgi ātri, galvenais, ka nauda ir un, protams, nedod, Dievs, kāds pietuvosies tam žogam un zemei. Iesaku uzstādīt arī bruņoto apsardzi, tā lai drošāk!"

Portālam "Delfi" VNĪ korporatīvās komunikācijas daļa apstiprināja, ka videonovērošanas kameras ir uzstādītas. "Lai nodrošinātu valstij piederošā nekustamā īpašuma drošību un sakārtotību, nekustamajā īpašumā Brīvības gatvē 207 Rīgā preventīvos nolūkos ir uzstādītas videonovērošanas kameras," papildina VNĪ pārstāvji, "pēdējās nedēļās minētajā īpašumā vairākkārt konstatēti pārkāpumi, proti, nekustamā īpašuma tīša bojāšana - teritorijai apkārt esošais žogs vairākkārt ticis aprakstīts ar uzrakstiem, tam izlauzti dēļi u.c. Aicinām būt atbildīgiem un nebojāt valstij piederošo nekustamo īpašumu."

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienestam (VDD), tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Tikmēr pilsētvides aktīvisti ir izveidojuši sarunu grupu lietotnē "WhatsApp", lai bijušā velotreka "Marss" apkārtnē dzīvojošie varētu reaģēt, ja tā teritorijā sāktos koku izciršana

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!