Foto: LETA

Ceturtdien, 2. aprīlī, ekonomikas ministra amatā ieceltā Jāņa Vitenberga (KPV LV) ārštata padomnieks būs Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss, informēja ekonomikas ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Vineta Vilistere-Lāce.

Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus turpinās pildīt Jurģis Miezainis (KPV LV), bet ministra biroja vadītāja būs Inese Kublicka, kura šos pienākumus pildīja arī pie iepriekšējā ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV).

Vitenberga padomniece juridiskajos jautājumos būs Agnese Strode, bet Vilistere-Lāce būs ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos.

Savukārt Klauss būs Vitenberga ārštata padomnieks uzņēmējdarbības jautājumos.

Vitenbergs atzina, ka patlaban ir svarīgi ieviest maksimāli efektīvu valsts atbalstu uzņēmumiem Covid-19 radītās krīzes "sitiena izturēšanai", lai tie spētu aptvert pēc iespējas vairāk uzņēmumus un darbiniekus, kā arī izstrādāt kvalitatīvu ekonomikas atkopšanās plānu.

Viņš pauda gandarījumu, ka ekonomikas ministra komandai pievienojies Klauss. "Latvijas Kokrūpniecības federācija ir ilggadējs Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju konfederācijas biedrs, un mēs turpināsim ciešu sadarbību ar visām uzņēmējdarbības organizācijām, lai pilnveidotu un meklētu vislabākos risinājumus uzņēmēju atbalstam," sacīja Vitenbergs.

Patlaban notiek sarunas ar potenciālajiem ministra ārštata padomniekiem, kuri pārstāv uzņēmējdarbības un ekonomikas nozares.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien Vitenbergu apstiprināja ekonomikas ministra amatā.

Vitenbergs, kurš līdz šim ir vadījis Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija, amatā nomainīs savu partijas biedru, bijušo ministru Ralfu Nemiro.

Par Vitenbergu ministra amatā nobalsoja 69 deputāti, seši balsojuši pret, bet divi parlamentārieši balsojumā atturējās.

Vitenbergu pēc premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) aicinājuma amatam izraudzījās partija "KPV LV", pēc kā viņa kandidatūru apstiprināšanai Saeimā virzīja arī Kariņš. Tomēr jautājuma virzīšana uz Saeimu līdz šim kādu laiku tikusi iepauzēta "KPV LV" un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) domstarpību dēļ.

Informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā liecina, ka Vitenbergs ir dzimis 1985. gadā. Viņš dzīvo Tukuma novadā. No Vitenberga iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas par 2018. gadu izriet, ka viņam pieder dzīvoklis Zentenes pagastā.

Viņa valdījumā ir 2010. izlaiduma gada automašīna "Ford S-Max". Vitenbergs 2018. gadā nebija deklarējis nedz uzkrājumus, nedz parādsaistības.

2005. gadā Vitenbergs ieguvis tūrisma gida izglītību Latvijas Kultūras koledžā, bet 2008. gadā Liepājas Pedagoģijas akadēmijā ieguvis bakalaura grādu tūrisma vadībā.

Vitenbergs 13. Saeimā tika ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta Zemgales apgabalā. Līdz tam viņš bija SIA "Lietas MD" lielo klientu pārdošanas vadītājs.

2019. gada janvārī Vitenbergs tika iecelts par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!