Foto: F64

Apritējuši četri gadi, kopš Rīgas dome deva iespēju "Rīdzinieka karti" par 775 eiro iegādāties arī personām, kuras nav deklarētas galvaspilsētā vai tās teritorijā nepieder nekustamais īpašums. Neviens nerīdzinieks šo iespēju gan vēl nav izmantojis, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Jau ziņots, ka Rīgas dome 2016. gada. 24. maijā nolēma, ka "Rīdzinieka karti" par 775 eiro varēs iegādāties arī nerīdzinieki.

Šāda summa noteikta pēc pašvaldības Finanšu departamenta aplēsēm par viena rīdzinieka pienesumu pašvaldības budžetam. Proti, viens rīdzinieks gadā pilsētai ienes aptuveni 1550 eiro. Līdz ar to "Rīdzinieku kartes" cena ir puse no šīs summas.

Uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča portālam "Delfi" norādīja, ka četru gadu laikā "Rīdzinieka karti" par 775 eiro vēl neviens nav iegādājies.

Vienlaikus "Rīgas satiksme" līdz šim ir izsniegusi vairāk nekā 480 000 kartes personām, kurām tā pienākas bez maksas.

Karte bez maksas pienākas personām, kuras ir deklarējušās Rīgā vai kurām galvaspilsētā pieder nekustamais īpašums. Tā kalpo kā rīdzinieka identitāti apliecinošs dokuments, kas nodrošina daudzfunkcionālas lietošanas iespējas, piemēram, to var izmantot kā e-talonu pilsētas sabiedriskajā transportā vai kā atlaižu karti.

Pieteikties "Rīdzinieka kartei" var elektroniski vai klātienē klientu apkalpošanas centrā, un tā ir derīga desmit gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!