Foto: Valsts kanceleja
Otrdien, 27. aprīlī, valdības sēdē tika skatīti dažādi jautājumi, tostarp tika nolemts noteikt divu nedēļu moratoriju ierobežojumu izmaiņām, kā arī no 3. maija atļaut pret Covid-19 vakcinēties jebkuram gribētājam. Par to, ko lēma valdība, iespējams uzzināt preses konferencē pēc valdības sēdes, kam bija iespējams sekot video tiešraidē portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Otrdien valdības sēdē tika izskatīti dažādi jautājumi, uzklausīti aktuālie ziņojumi par epidemioloģisko situāciju un vakcinācijas pret Covid-19 progresu.

Pēc vairāku stundu diskusijām ministru starpā, valdība vienojās par divu nedēļu moratoriju ierobežojumu izmaiņām, jo saslimstība ar Covid-19 pēdējo trīs nedēļu laikā ir augusi.

Valdības locekļi vienojās, ka jāgatavo priekšlikumi, kādus atvieglojumus varētu noteikt pasākumiem ārtelpās, taču vienlaikus jābūt gataviem, ka epidemioloģiskā situācija var pasliktināties pēc maija svētku brīvdienām, tāpēc būtu jābūt gataviem vajadzības gadījumā arī lemt par ierobežojumu pastiprināšanu.

Tāpat pēc vairāku ministru iebildēm par vakcinācijas lēno gaitu, valdība vienojās par to, ka no 3. maija vakcinēties pret Covid-19 varēs jebkurš – gan atlikušajām prioritārajām grupām piederīgie, gan tie, kas tādām nepiederēja.

Ministru kabinets arī izskatīja un atbalstīja Latvijas piedāvāto 1,82 miljardus eiro Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna projektu.

Plāns koriģēts un tajā integrēti Eiropas Komisijas un sociālo partneru priekšlikumi, palielinot atbalstu privātajam sektoram un stiprinot sociālās noturības elementus. Tāpat stiprinātas klimata ambīcijas un veidota ciešāka sasaiste ar Latvijas attīstības plānošanas dokumentiem.

Tāpat valdība lēma mediķu un citu Covid-19 ierobežošanā iesaistīto darbinieku piemaksas pagarināt līdz šā gada jūnija beigām, atvēlot tam 47 miljonus eiro no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Vēl papildu 7 miljoni eiro piešķirti atvaļinājumu rezerves uzkrājumam atbilstoši aprēķinātajai piemaksu summai no šā gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!