Foto: DELFI
Ceturtdien, 19. augustā, Latvijas žurnālistu asociācija (LŽA) svinīgā ceremonijā pasniedza izcilības balvas par izciliem sasniegumiem žurnālistikā 2020. gadā. Kategorijā "Veikums mazākumtautību valodā" balvu ieguva "rus.delfi.lv" projekts "Kod.lv".

"rus.delfi.lv" autoru Kristinas Hudenko un Kristīnes Moisejevas multimediālais projekts "Kod.lv" tuvplānā pēta latviešu kodu un aspektus, kas to veido – šlāgermūzika, divi Aleksandri Grīni, kapusvētki, prāta spēles, latviešu kino un citi.

Rakstu sērijas tapšanā par saturu rūpējās Kristina Hudenko un Kristina Moisejeva, bet par foto un video materiāliem Māris Morkāns. Projekta redaktors bija Anatolijs Golubovs, bet dizainu un izstrādi realizēja Natālija Šindikova un Karīna Ļašuka.

Kategorijā "Ziņa/reportāža" izcilības balvu ieguva Gunitas Nagles raksts žurnālā "Ir" – "Četru bērnu māte. Mirusi". Kategorijā "Analītika/Pētniecība" laurus plūca "Latvijas radio" žurnālistu Indras Sprances un Anitas Braunas raidījumu sērija par Lemberga prāvas aizkulisēm un "Ventspils grupējumu", bet nominācijā "Analītika un pētniecība – Covid-19" balvu saņēma Sanita Jemberga un Inese Liepiņa("Re:Baltica") par publikāciju sēriju "Vakcīnu sāga".

Kategorijā "Intervija/Apraksts" izcilības balvu ieguva LTV Ziņu dienesta dokumentālā filma "Netīrā zona" (Aija Kinca, Ivans Milovs, Dace Kokle, Edmunds Rimšāns), bet kategorijā "Jaunie formāti" – LTV Ziņu dienesta rīkotās priekšvēlēšanu debates "16+ debates" (Jānis Geste, Dagnija Neimane-Vēvere, Žanete Ostreiko, Kristiāna Grāmatiņa, Rojs Rodžers).

Gada jaunā žurnālista balvu ieguva "Apollo.lv" žurnāliste Luīze Lote Āboliņa, par gada redaktoru tika atzīta "Latvijas Radio" redaktore Anita Brauna, reģionālo mediju balvu ieguva "Tukuma novada ziņas" redakcija, savukārt Intas Brikšes piemiņas balvu par izcilu ieguldījumu žurnālistikā piešķīra pērn mūžībā aizgājušajam žurnālistam un augstskolas pasniedzējam Rolandam Tjarvem.

"Delfi" šogad ieguva astoņas "Izcilības balvas 2020" nominācijas. Kategorijā "Ziņa/reportāža" nominēta Filipa Lastovska ziņa par viltus Volkova tikšanos ar Saeimas deputātiem, kategorijā "Analītika/Pētniecība – Covid-19" nominēta Jāņa Dombura, Madaras Fridrihsones un Aigara Lazdiņa rakstu un raidījumu sērija "Krīzes laika iepirkumi", kā arī Vitas Dreijeres un Lauras Dzērves rakstu sērija "Kāpēc viņi nevakcinējas?".

Kategorijā "Intervija/Apraksts" nominēts Lauras Dzērves raksts "Laulību gredzeni palika atvilktnē. 'Nelaulātie dzīvesbiedri' un dzīvības trauslums", savukārt "Gada jaunais žurnālists" – "Delfi" Nacionālo ziņu žurnāliste Laine Fedotova.

Kategorijā "Veikums mazākumtautību valodā" nominēti trīs "rus.delfi.lv" darbi: Kristīna Hudenko, Jekaterina Gusakova "Demokrātija beigusies. Tagad mēs jūs drā****m! No Minskas deportētie latvieši par cietumu", Kristīna Hudenko, Kristīne Moisejeva "Kod.lv" un Kristīna Hudenko, Māris Morkāns "Seda – saules pilsēta".

"Delfi" arī iepriekš saņēmis LŽA balvas, piemēram, pērn apbalvots "rus.delfi.lv" pētnieciskās un aprakstošās žurnālistikas darbs kategorijā "Veikums mazākumtautību valodā" "Побег 94 / Izlaušanās 94" un kā Gada redaktors balvu ieguva "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

Citos gados "Delfi" LŽA izcilības balvas saņēmuši kategorijā "Kultūras žurnālistika" par kultūrvēsturisku lekciju ciklu "Vaidelote", kas stāsta par Latvijai nozīmīgiem brīžiem un personībām. Savukārt Intas Brikšes piemiņas balvu par izcilu ieguldījumu žurnālistikā saņēmis Jānis Domburs par atgriešanos žurnālistikā un savu sniegumu raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Tāpat balvas saņemtas kategorijā "Vizualizācija" par projektu, kas veltīts 30 gadiem kopš Černobiļas katastrofas, kā arī par stāstu sēriju "# 10 atmiņas – multimediāls stāsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!