Foto: LETA
Sestdien, 21. maijā, notiks partijas "Latvijas pirmajā vietā" (LPV) otrais kongress, kurā viens no darba kārtības jautājumiem būs partijas valdes vēlēšanas.

Partijas pārstāvji portālu "Delfi" informēja, ka partijas kongress notiks pulksten 10.

Kongresa darba kārtībā ir partijas valdes un revīzijas komisijas vēlēšanas, partijas statūtu grozījumi, kā arī kongresa viesu un partijas biedru uzrunas.

Uzņēmumu reģistra informācija liecina, ka partijas valdē darbojas bijušais satiksmes ministrs, uzņēmējs Ainārs Šlesers, bijušais premjers Vilis Krištopans, bijušais Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš un bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Ilze Jurča.

Iepriekš par partijas valdes priekšsēdētāju tika iecelta deputāte Jūlija Stepaņenko, kura bija arī LPV Valsts prezidenta amata kandidāte. Tomēr šā gada martā Stepaņenko un deputāte Ļubova Švecova tika izslēgtas no partijas, jo nepievienojās partijas nosodījumam par Krievijas sākto karu Ukrainā.

2021. gada 14. augustā Šlesers LPV dibināšanas pasākumā paziņoja, ka viņš būs partijas premjera amata kandidāts.

Savukārt finanšu ministra amata kandidāts būs Krištopans, par sporta un jauniešu jomu kā galvenais atbildīgais partijā tika pieteikts svarcelšanas treneris un bijušais Saeimas deputāts Viktors Ščerbatihs.

Kā kultūras ministra amata kandidāte tika pieteikta bijušā Valsts kontroles komunikācijas daļas vadītāja Līga Krapāne. Bet bijusī Saeimas deputāte Linda Liepiņa būs Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāte.

Partijas dibinātāju vidū ir dažādu profesiju pārstāvji un sabiedrībā pazīstami cilvēki, piemēram, Arnis Gromovs, Aija Krištopane, Maija Armaņeva, Jolanta Gulbe, Deniss Paškevičs, Elīna Didrihsone, Jānis Geduševs, Sandris Točs, Ritvars Tauriņš, Guntis Šenhofs, Ilmārs Vecvanags, Leontijs Morozs, Kristofers Pone, Mārtiņš Donga, Mārcis Jencītis un Roberts Žemaitis.

Pētījumu centra "SKDS" pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktā aptauja šā gada aprīļa beigās un maija sākumā liecina, ka LPV ir viena no septiņām partijām, kura iekļūtu 14. Saeimā, ja vēlēšanas notiktu brīdi, kad tika veikta aptauja.

Vienlaikus LPV ir viena no vairākām partijām, kuras likumā noteiktajā termiņā un kārtībā līdz maija sākumam KNAB neiesniedza 2021. gada pārskatus. Likumā noteikts, ka, ja partija neiesniedz gada pārskatu, tad KNAB var lemt par tālāko rīcību, tostarp partijas darbības apturēšanu.

KNAB informācija liecina, ka kopš 2021. gada oktobra LPV dāvinājumos, ziedojumos, biedru naudā un iestāšanās naudā kopumā saņēmusi nepilnus 50 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!