Foto: LETA
"Rail Baltica" būvdarbu laikā no 15. augusta līdz 31. augustam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība Dzirnavu ielā, Turgeņeva ielā un Abrenes ielā pie šo ielu krustojuma, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Pilnsabiedrībai "Bererix" uzdots izvietot ceļa zīmes un pagaidu pieturvietu, nodrošināt iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajos ielas posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, kā arī nodrošināt operatīvā un sabiedriskā transporta satiksmi.

Transportlīdzekļu satiksmi un gājēju kustību var atjaunot pirms minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

"Delfi" jau rakstīja, ka, turpinot "Rail Baltica" būvniecības darbus, jūnijā tika uzsākta Prāgas un Dzirnavu ielas pārvada daļēja demontāža – vilcienu satiksme būvdarbu laikā netika traucēta, savukārt autovadītājiem un gājējiem bija jārēķinās ar būtiskiem ierobežojumiem.

Iedzīvotāji un pilsētas viesi tika aicināti sekot līdzi norādēm un jau savlaicīgi ieplānot laiku un ērtāko pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

Foto ieskatu demontāžas darbos iespējams aplūkot šeit:

Kā ziņots, gada sākumā tika lemts par 4,2 miljonu eiro piešķiršanu, lai Rīgas centra infrastruktūrā integrētu Eiropas nozīmes dzelzceļa "Rail Baltica" infrastruktūru.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!