Foto: Rīgas dome

Otrdienas rītā ceļu no Rīgas uz Ukrainu sākuši desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusi, ko Rīgas dome decembrī lēma dāvināt Kijivai, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Atsaucoties aicinājumam piepildīt autobusus ar ziedojumiem Kijivas iedzīvotājiem, cilvēki trijās dienās no 28. līdz 30. decembrim saziedojuši aptuveni 50 tonnu humānās palīdzības.

Rīgas dāvinātos autobusus līdz Ukrainas un Polijas robežai nogādās brīvprātīgie "Rīgas satiksmes" šoferi.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA) norāda, ka Rīga turpinās atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams.

Iedzīvotāji no 28. līdz 30. decembrim vairākās vietās Rīgā varēja atstāt savu ziedojumus Kijivas civiliedzīvotājiem. Saziedoto lietu vidū ir dažādas pārtikas preces, higiēnas preces, tostarp mazuļu aprūpei nepieciešamais, kā arī pārtika dzīvniekiem un medicīnas preces.

Šajā reizē, ņemot vērā aukstos laikapstākļus un Krievijas mērķtiecīgos uzbrukumus Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, iedzīvotāji ziedojuši arī siltu apģērbu, segas, guļammaisus, sildītājus un pat elektrības ģeneratorus. Kopējais kravas apjoms ir aptuveni 50 tonnas, savukārt naudas izteiksmē kopējā humānās palīdzības ziedojumu vērtība ir aptuveni 200 000 eiro.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA) norāda, ka Rīga turpinās atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams.

Kā ziņots, pagājušā gada aprīļa beigās Rīga nosūtīja uz Kijivu pirmos 11 SIA "Rīgas satiksme" autobusus, kurus rīdzinieki trijās dienās bija piepildījuši ar 50 tonnām humānās palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!