Foto: DELFI

Daļa Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputātu trešdien, 18. janvārī, nepauda tūlītēju atbalstu komisijas vadītāja Uģa Mitrevica (NA) priekšlikumam nosūtīt vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) ar aicinājumu izvērtēt iespēju valstī veidot demogrāfijas lietu institūtu, lai turpinātu viņa partijas biedra Imanta Parādnieka (NA) vadītā Demogrāfisko lietu centra iesākto.

Trešdien komisijas sēde tika veltīta demogrāfiskajai situācijai Latvijā un priekšlikumiem demogrāfisko rādītāju uzlabošanā. Deputāti uzklausīja Labklājības ministrijas (LM) sagatavoto ziņojumu par "Bērnu, jaunatnes un ģimenes attīstības pamatnostādnēm 2022.-2027. gadam", tāpat tika uzklausīta Pārreesoru koordinācijas centra (PKC) sniegtā informācija un Parādnieka izvērstāks stāstījums par tautas ataudzes stratēģiju.

Pēc LM ziņojuma uzklausīšanas Mitrevics norādīja, ka ministrijas pamatnostādnēs kopumā ietverti 20 uzdevumi, tāpēc viņš vēlējās zināt, cik daudzu uzdevumu īstenošanai LM prasījusi līdzekļus 2023. gada budžetā.

Ministrijas pārstāvji nevarēja sniegt detalizētu atbildi, solot to sagatavot rakstiski, vienlaikus minot, ka 2023. gada budžetā papildus līdzekļi plānoti pakalpojumiem tiem bērniem, kas cieš no vardarbības un atkarībām, kā arī papildus nauda plānota ārpus ģimenes aprūpei. Mitrevics piebilda, ka viņš vēlējies vairāk dzirdēt par tautas ataudzes veicināšanas pasākumiem.

Vienas institūcijas nepieciešamība

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!