Foto: Shutterstock

Otrdien, 4. aprīlī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti iztaujāja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjus saistībā ar skolu eksāmenu un gala pārbaudes darbu norisi. Diskusijā tika akcentēti dažādi izaicinājumi, tostarp nepieciešamo materiālu nodrošinājums, plānošanas aspekti un 9. klašu pārbaudes darbu norise.

Šajā mācību gadā sertifikātus par pamatizglītību skolēni saņems 21. jūnijā, savukārt vidusskolas absolventi – 11. jūlijā. Izglītojamiem, kuri centralizētos eksāmenus kārtos papildu termiņā, sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību būs pieejami 17. jūlijā.

Kas pēc vasaras saulgriežiem?

Sēdē īpaši izcelta tika situācija ar 9. klases eksāmenu grafikiem, kur komisijas vadītāja Agita Zariņa-Stūre (JV) norādīja, ka "tas ir milzīgs risks, ko pēc Jāņiem darīs vecāki", vēršot uzmanību uz iestāšanos vidusskolās, ko sertifikātu izsniegšana 21. jūnijā sarežģīs. Politiķe neslēpa bažas, situāciju salīdzinot ar "bardaku" un IZM pārstāvjiem vaicājot, vai tie būs "gatavi nokopt šo sabiedrībā".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!