Foto: DELFI

“Gāju saukt viņu mājās, iznācu, viņas nav,” Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam piektdienas, 5, maija, pievakares notikumus atceras septiņgadīgās Justīnes tēvs Vladimirs Reinikovs. Viņš atminas, ka septiņos meitene izgājusi pagalmā paspēlēties. Tētis noskatījies, ka meita iet uz smilšu kastes pusi, pats devies mājup.

Stundu vēlāk tēvs pamanījis, ka bērna vairs nav. Spēlēties smilšu kastē meitenei vienai ļauts arī iepriekš, jo līdz šim viņa bijusi uzmanīga. Visiem ģimenes bērniem piekodināts vieniem ārpus pagalma nedoties.

"Paskatījos ap mājām – viņas nav," teica Reinikovs. Tad devies uz bērnudārza pusi, jo tur ir šūpoles un citas vietas, kas meiteni interesē, taču arī tur viņas nav bijis.

Tēvs saticis kaimiņieni, vaicājis, vai meitene nav redzēta – atbilde bijusi noliedzoša. Lēnām meklēšanā iesaistījušies arī citi cilvēki.

Ap pulksten 21 Justīnes tēvs sapratis, ka bez policijas netikt galā. Tad arī sākta oficiāla meklēšana.

Tēvs LTV izteicies, ka izskanējušās ziņas neesot korektas. Meitenītei ir veselības problēmas – viņa runā neskaidri, bet ļoti klusi, un meklētāju saucienus noteikti dzirdētu.

Tāpat ģimene neesot bijusi nelabvēlīga, taču bāriņtiesa gan šajā mājā viesojusies, LTV apstiprināja Nautrēnu apvienības pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska.

Bāriņtiesa bija apmeklējusi ģimeni, jo Justīnes bioloģiskā māte rakstījusi pretenzijas, ka tēvs atdod bērnu vecmammai, bet pats bērnu nepieskata, taču bāriņtiesa konstatējusi, ka viss bijis kārtībā. Meitene bijusi priecīga, atvērta "mēs neko ļaunu nevaram pateikt šajā ziņā," teica Plavinska.

Viņa arī pastāstīja, ka Rogovkas apkaimē nosusināti daži dīķi, tāpat ūdestilpes pārmeklētas ar droniem, ar āķiem un citiem rīkiem.

"Visvairāk mūs izbrīna šī situācija, ka absolūti nekādu galu nav," noteica Plavinska.

Jau ziņots, ka arī naktī uz pirmdienu norisinājās 5. maijā Rogovkā pazudušās meitenes meklēšanas darbi, taču tie bija nesekmīgi.

Valsts policija (VP) pirmdien paziņoja, ka izstrādā jaunu meklēšanas taktiku, taču esošie meklēšanas darbi netiek pārtraukti.

Likumsargi norāda, ka kopš meitenes pazušanas VP sadarbībā ar citiem dienestiem vairākkārt pārmeklējusi apkārtni, tostarp akas un ūdenstilpes.

VP joprojām rūpīgi pārbauda visas versijas, taču kā pamatversija izvirzīta – Justīne pati pametusi mājas pagalmu un devusies prom nezināmā virzienā.

Justīne Reinikova bija ģērbusies īsā rozā virsjakā, baltā džemperī, melnās džinsa biksēs, melnos auduma apavos. Viņas augums ir 124 centimetri, gaiši mati līdz pleciem. Meitenei ir veselības problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!