Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Tieslietu ministrija ir sagatavojusi likumu pakotnes pamatus pāru kopdzīves regulējumam, taču virzīt likumprojektus paredzēts rudenī, kas beigsies Saeimas starpsesiju pārtraukums, portālam "Delfi" sacīja tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

"Tie ir vairāki likumi, kas nodrošina, ka kopdzīvē esošās personas – gan vīrietis un sieviete, kuri nav laulībā, gan viendzimuma personas – saņem sociālo aizsardzību," skaidroja ministre. Viņa prognozēja, ka plašāka diskusija par likuma grozījumiem būs Saeimā, bet tas arī ir parlamenta pienākums – izpildīt Satversmes tiesas (ST) spriedumu.

Lībiņa-Egnere atgādināja, ka šis jautājums tiks risināts ar vairāku likumu grozījumiem, nevis vienu likumprojektu, jo, veidojot koalīciju, bija skaidrs signāls, ka Saeimā nav vairākuma, kas atbalstītu šādu regulējumu vienā likumā. Regulējuma pamats izstrādāts atbilstoši kompromisam, kas panākts, veidojot šo koalīciju.

"Ar Civilās savienības likumu nesalīdzinātu, es salīdzinātu ar to, ko šobrīd, izpildot ST spriedumu, dara tiesas," sacīja Lībiņa-Egnere, taujāta, kā šis regulējums atšķirsies no iepriekšējā parlamenta sasaukumā atbalstu neguvušā likumprojekta.

Pašreizējās valdības partijas ir apņēmušas nodrošināt "vienā mājsaimniecībā kopīgi dzīvojošu cilvēku tiesību un interešu aizsardzību neatkarīgi no dzimuma un vecuma".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!