Foto: LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plāno tikties ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadību, lai pārrunātu iespēju mainīt elektrības tarifus.

Premjers mikroblogošanas vietnē "X" (iepriekš "twitter") informē, ka trešdien, 9. augustā, plāno tikties ar SPRK vadītāju Aldu Ozolu un klimata un enerģētikas ministru Raimondu Čudaru (JV).

Tikšanās mērķis ir pārrunāt jaunos elektrības sadales tarifus, to pamatotību un regulatora redzējumu par iespējamām tarifu maiņām.

"Delfi" jau rakstīja, ka saistībā ar elektrības rēķinu pieaugumu, jautājums ir par to, vai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir uzdevumu augstumos, pirmdien, 7. augustā, preses konferencē pēc koalīcijas partneru sanāksmes atzina Kariņš.

Viņš atzina, ka izprot cilvēku neizpratni par gaidāmo elektrības cenas pieaugumu, vienlaikus piebilstot, ka "mēs uzdodam vienu pamatotu jautājumu – regulators ir vai nav uzdevumu augstumos? Vai tam, kas tagad parādās iedzīvotāju rēķinos, ir tā jābūt vai nav?"

Tāpat rakstīts, ka sabiedrībā izskanējusi neapmierinātība ar jaunajiem tarifiem, turklāt ne tikai starp privātmāju īpašniekiem, kam sagaidāms lielākais izmaksu kāpums.

Rūgtums ir par to, ka, salīdzinot ar līdzšinējo tarifu, maksa par pārvades un elektrības pakalpojumu pieaugs vairākkārt. To apliecina arī "Delfi Bizness" veiktie aprēķini, balstoties uz reāliem lietotāju elektrības un pieslēguma jaudu piemēriem.

Elektrības pārvades un sadales tarifu pieaugums no 1. jūlija aprīļa beigās tika prognozēts vidēji par 32%. Prezentējot jaunos tarifus Saeimas deputātiem, "Sadales tīkls" iepriekš norādīja, ka 90% dzīvokļu īpašnieku vidējais elektrības rēķina pieaugums mēnesī būs 5-7 eiro.

Arī daudzi "Twitter" lietotāji, saņemot jaunos rēķinus, pauduši neapmierinātību.

Ņemot vērā iedzīvotāju publiski izskanējušās bažas par jaunajiem elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu tarifiem, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izplatījusi paziņojumu, ka tarifi izvērtēti ar augstu rūpību, uz tiem attiecinot tikai pamatotās izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!