Foto: LETA

Latviešu valodas kā vienīgās konstitucionāli noteiktās valsts valodas ilgtspēja, latgaliešu rakstu valodas attīstība un lībiešu valodas saglabāšana, šie ir daži no mērķiem, kas ietverti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajā un saskaņošanai nodotajā Valsts valodas politikas pamatnostādņu 2021.-2027. gadam īstenošanas plāna 2024.-2027. gadam projektā.

Pēc dokumenta saskaņošanas, tas būs jāapstiprina Ministru kabinetam.

Kā norāda ministrijā, pamatnostādņu virsmērķis ir nodrošināt latviešu valodas kā vienīgās konstitucionāli noteiktās valsts valodas ilgtspēju, tās lietojumu visās sabiedrības darbības jomās, sekmējot valodas izpēti un valodas resursu attīstību un digitalizāciju, stiprinot sabiedrības līdzdalību un individuālo atbildību valsts valodas politikas īstenošanā.

"Atbilstoši Valsts valodas likumā noteiktajam, kuru pirms 25 gadiem Saeima pieņēma ar pārliecinošu balsu vairākumu 1999. gada 9. decembrī, minētais mērķis realizējams, nodrošinot arī vēsturiskā latviešu valodas paveida ‒ latgaliešu rakstu valodas ‒ attīstību un lībiešu valodas kā vienīgās pirmiedzīvotāju valodas Latvijā saglabāšanu," pauž IZM.

Virkne risināmu jautājumu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!