Foto: Shutterstock

Zemkopības ministrija (ZM) rosina straujāk celt akcīzes nodokli bezalkoholiskajiem dzērieniem ar cukura saturu virs astoņiem gramiem uz 100 mililitriem, tādējādi tās pietuvinot likmei, kas noteikta alum, taču Finanšu ministrija (FM) norāda uz problēmām.

Piektdien, 1. decembrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija skata ar 2024. gada budžetu saistītus jautājumus, tostarp izskatot ZM priekšlikumu bezalkoholiskajiem dzērieniem ar cukura saturu no astoņiem gramiem uz 100 mililitriem un enerģijas dzērieniem celt akcīzes nodokli līdz 19,4 eiro par 100 litriem līdzšinējo 14 eiro vietā. Tādējādi šādu dzērienu cena augstu par sešiem centiem uz litru.

FM pārstāvis Ilmārs Šņucins informēja, ka šī ZM priekšlikuma rezultātā budžets varētu iekasēt plānotos 1,7 miljonus eiro, tomēr viņš norādīja uz problēmu, ka saldināto bezalkoholisko dzērienu akcīzes nodoklis pārsniegs alum noteikto minimālo nodokļa likmi. No 2024. gada alum par 100 litriem noteikta akcīzes nodokļa likme 11,9 eiro par katru absolūtā spirta tilpumprocentu, bet ne mazāk kā 22 eiro par 100 litriem alus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!