Foto: Shutterstock

Zemkopības ministrija (ZM) saskaņošanai nodevusi informatīvo ziņojumu "Par Krievijas lauksaimniecības un pārtikas produktu importu Latvijā", kurā uzsvērts, ka ir jāpārtrauc visas Eiropas Savienības (ES), tostarp Latvijas atkarība no Krievijas resursiem, proti, minerālmēslu, lopbarības, pārtikas un enerģijas tirdzniecības. Tiesa, konkrēta rīcība netiek atklāta, aizbildinoties, ka tā ir ierobežotas pieejamības informācija.

Ziņojumu ZM sagatavoja pēc Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) pērn decembrī dotā uzdevuma, kurā premjerministre lūdz ministriju sniegt datos balstītus priekšlikumus par iespējamo Krievijas graudaugu importa aizliegumu Latvijā, kopējo ES politiku, kā arī sniegt Lietuvas, Polijas, Somijas un Igaunijas pozīcijas.

Vienlaikus Siliņa uzdeva ZM sniegt vērtējumu par šādas rīcības ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, tai skaitā datus par kravu apjomiem un to atbilstību kvalitātes prasībām; alternatīvām Krievijas graudaugu izmantošanas ierobežošanas iespējām vietējā tirgū; attiecīgo graudaugu izsekojamību, izcelsmi un pārbaužu veikšanu.

ES nav nepieciešama Krievijas pārtika

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!